Utrechters in actie voor behoud van de Verkeerstuin

De verkeerstuin is al zestig jaar een begrip in Utrecht (foto: L.H. Hofland/Het Utrechts Arcief)

Valt het doek voor de Verkeerstuin? Al zestig jaar is het de plek waar jong en oud op een leerzame en speelse manier vertrouwd raken met het verkeer.

Een begrip in Utrecht dat zijn nut ruimschoots heeft bewezen. Toch lijkt het einde in zicht. De gemeente heeft aangekondigd te stoppen met de subsidie van 40.000 euro. Het besluit leidde tot veel ongenoegen bij de Utrechters, onder hen Yvonne Hessel van UtrechtSolidair. “De verkeerstuin is al 60 jaar een begrip”, liet het gemeenteraadslid weten. “Menig kind leerde hier de verkeersregels. Als de gemeente meent het geld niet te hebben, dan moeten de Utrechters de tuin maar in leven houden.”

Hessel begon een actie om de benodigde 40.000 euro in te zamelen. Ze riep burgers en bedrijven op om de verkeerstuin te sponsoren. Witgoed Shop Utrecht was het eerste bedrijf dat doneerde.

De medewerkers van de Verkeerstuin spreken van een hartverwarmende actie.

“Wat een mooie en hartverwarmende actie Yvonne, De verkeerstuin is de enige goedlopende tuin in heel Nederland die nog open is. Utrecht moet trots zijn op deze verkeerstuin ! We krijgen elk jaar vele deelnemers vanuit diverse doelgroepen en ook wij gaan ervoor met elkaar en zijn hoopvol dat we in 2025 en verder open blijven en vele nog kunnen deelnemen aan onze educatieve verkeersactiviteiten.Dus onze dank aan jullie en andere die de verkeerstuin een warm hart toedragen en nu opstaan om ons te helpen.”

Valt het doek voor de verkeerstuin? Het hoeft niet.

Wie wil steunen kan mailen naar: info@verkeerstuinutrecht.nl

Laat weten dat je wil sponsoren en je krijgt de nodige informatie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *