Crowdfunding voor keyscene

Utrechter Peter Sterk wil met crowdfunding omroepen overtuigen zijn film te financieren

Peter Sterk

Utrechter Peter Sterk is televisiemaker en filmer. Hij maakte korte films, reisprogramma’s en mockumentary’s. Terwijl hij voor programma’s als Het klokhuis, Beste kijkers en Dit Was Het Nieuws werkte, schreef hij zijn eigen scenario Fertilizer.

Fertilizer vertelt het verhaal van de eenvoudige tuinman Fred die door zaadbalkanker zijn testikels kwijtraakt. In een poging zijn mannelijkheid terug te winnen ontpopt hij zich als een gewetenloze crimineel die urnen met as van gecremeerde mensen ontvoert. Als hij rijk is en het hart heeft veroverd van de vrouw van zijn dromen, ontvoert hij per ongeluk de as van zijn nieuwe schoonmoeder.

Wat
Fertilizer kreeg de prijs voor beste scenario op het Laugh or Die Comedyfestival in Chicago, haalde de kwartfinale in de Screencraft Comedy Screenplay Contest in Hollywood en werd semifinalist in het Lit laughs International Comedy Film Festival. Toch durfde het Nederlandse Filmfonds de volledige financiering niet aan. Door met een van de zogeheten keyscenes uit het scenario de boer op te gaan wil Sterk de rest van de financiering rond krijgen. Door middel van crowdfunding  wil hij de keyscene realiseren. Het gaat om de scene waarin hoofdpersoon Fred (Ruben van der Meer) zijn oude baas wil ontvoeren: een ontvoering die heimelijk mislukt.

Sterk: “Ik vind dat er in Nederland te weinig goede komedies gemaakt worden. En ik wil laten zien dat je met een goed script en enthousiaste mensen ook een film kunt maken. Met deze scene ga ik omroepen ervan overtuigen de volledige film te financieren en uit te brengen.”

Lees hier hoe je de film van Peter Sterk kunt ondersteunen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *