Het Podcast Kantoor

Utrechter David Achter de Molen genomineerd voor beste podcasthost

David Achter de Molen achter de microfoon. Foto: Martijn Groeneveld

David Achter de Molen vloog de hele wereld over als zanger van de band John Coffey, maar sluit zich nu het liefste op in zijn eigen podcaststudio. Hij is bij de Podcastawards genomineerd in de categorie Beste Muziekpodcast, voor zijn rockshow genaamd ‘Zes Losse Tanden’, en in de categorie Beste Host van 2019. 

In ‘Zes Losse Tanden’ draaien en bespreken Peter van der Ploeg (NRC), Gert-Jan van Aalst (Epitaph Records) en David Achter de Molen elke maand de zes tofste rock-releases. De mannen brachten ongeveer een jaar geleden de eerste aflevering van de podcast uit, en sindsdien volgde er iedere maand een. Luisteren kan hier.

Vorig jaar won Achter de Molen een Podcastaward voor Beste Muziekpodcast met zijn eigen ‘Klap van de Molen’. Iedere twee weken brengt hij in deze podcast nieuwe muziektips, interviews met mensen uit de industrie en verslagen vanaf festivals.

Ook Utrechter Domien Verschuuren is genomineerd als beste host bij de Podcastawards, en zijn podcast ‘Man, man, man’ is genomineerd voor Beste Podcast in de categorie Lifestyle & Maatschappij & Gezondheid.

Klik hier om een stem uit te brengen op je favoriete podcast. 

Het Podcast Kantoor
David Achter de Molen produceert niet alleen eigen podcasts: ook werkt Achter de Molen aan podcasts voor bedrijven. Met zijn onderneming ‘Het Podcast Kantoor’ produceert hij series voor Netflix, Algemeen Dagblad, Warner Music en TivoliVredenburg. Op 22 mei opent David de deuren van zijn eigen podcaststudio boven het oefenruimtecomplex dB’s in Zuilen, genaamd Het Podcast Kantoor. “Ik had vooral een ruimte nodig waar mensen zich op hun gemak voelen: zo binnen kunnen lopen, een kop koffie inschenken om vervolgens de opnameknop in te drukken”, aldus Achter de Molen.

Win een gratis geproduceerde podcast
De ruimte zal ook verhuurd worden voor externe producties. Om te vieren dat ‘Het Podcast Kantoor’ is geopend, produceert de studio deze maand een gratis podcast voor de persoon met het leukste idee. Dus loop je al een tijdje rond met een idee voor een podcast? Leg je plan kort uit in een bericht op www.hetpodcastkantoor.nl.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *