Schetsboek als dagboek

Urban Sketches van Utrecht: prachtige impressies met een volkomen eigen signatuur

Louis Hartlooper Complex

“In 2015 kwam ik in contact met de Urban Sketchers. De beweging is opgericht door Gabi Campanario in de US en het idee is: waar je ook bent je maakt een tekening. Je tekening vertelt het verhaal, het dagelijks leven. Of ik nu in de rij sta voor mijn paspoort of bij een boekpresentatie bij Broese zit. Het kleine schetsboekje dat ik altijd bij mij heb is mijn dagboek geworden.” 

Marike Stoker, gisteren op De Nuk als Het mooiste meisje van de stad, over de tekeningen die ze dagelijks maakt. Prachtige schetsjes van de stad, snel gemaakt en met een volkomen eigen signatuur. Met veel plezier plaatsen we een kleine selectie van haar Utrechtse Urban Sketches.

Voor info: marike@stokker.nl

De Janskerk
Zocherpark
Servaasbrug
Piekenkermis
Sterrenwacht
Zocherpark
Louis Hartlooper Complex

Redactie

3 reacties

Reageren
  1. Verrassend, kleurrijk en veelzijdig werk Marieke en steeds met een humorvolle insteek of nét een twist waardoor het eindproduct grappig is en vol licht. En bovendien, wat leuk voor iemand als ik die je nog niet zo lang kent, om een tipje verleden onthuld te krijgen.

  2. Wat een leuk en inspirerend verhaal, Marieke. Je weet zó goed de sfeer te schetsen van de plekjes die je tekent. Je hebt zo veel gedaan,doet nog zoveel en gaat gaat nog zo veel doen! Jouw ‘tekenleven’ is gelukkig nog lang niet voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *