onderzoek

Universiteit zoekt gescheiden ouders en jongeren tussen de 12 en 18 jaar

Beeld: Universiteit Utrecht

In Nederland maken jaarlijks ongeveer 70.000 kinderen de scheiding van hun ouders mee. Dit leidt vaak tot verhuizingen, veranderingen in het dagelijks leven en soms tot onrust en aanpassingsproblemen in het leven van de betrokken kinderen.

Onderzoekers van de Universiteit Utrecht zijn bezig met een groot onderzoek hiernaar. Voor dit onderzoek worden deelnemers gezocht: gescheiden ouders met een kind tussen de 12 en 18 jaar om online vragenlijsten in te vullen.

Het gevoel van thuishoren kan na een scheiding onder druk komen te staan. Kinderen moeten hun tijd en energie verdelen tussen twee huizen, twee buurten en soms nieuwe gezinsleden. Ook van ouders vraagt dit aanpassingen. De onderzoekers willen beter begrijpen hoe jongeren zich voelen na de scheiding van hun ouders, waar ze zich thuis voelen en met wie ze kunnen praten.Zo kunnen we meer te weten komen over de behoeftes van  ouders en jongeren na een scheiding en mogelijke voorzieningen voor hen verbeteren”, aldus Zoë Rejaän, een van de onderzoekers.

Voor het onderzoek worden gescheiden ouders met een kind tussen de 12 en 18 jaar gezocht. Het liefst betrekken de onderzoekers tijdens het onderzoek beide ouders, maar deelnemen kan ook als één ouder mee wil doen.

Meer informatie over het onderzoek voor jongeren en ouders is te vinden op de website van de universiteit. Op dezelfde pagina is ook de mogelijkheid tot aanmelden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *