Onderwijs

Twee Utrechtse scholen mogen zich excellent noemen

Rector Marieke Folkers neemt het predicaat in ontvangst

De Inspectie van het onderwijs heeft vandaag bekend gemaakt dat twee scholen uit de stad de komende drie jaar het predicaat “Excellent” mogen voeren. Het  Utrechts Stedelijk Gymnasium en OBS Overvecht zijn de gelukkigen.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Afgelopen periode namen 110 scholen/schoolsoorten (binnen het primair, voortgezet en speciaal onderwijs) deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door de onafhankelijke jury door middel van dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek. Het Stedelijk Gymnasium mag zich al sinds 2012 excellent noemen. Rector Marieke Folkers reageerde blij op de voortzetting van het predicaat dat dit jaar extra bijzonder is omdat het is uitgebreid door stevig onderzoek waarbij de inspectie een paar dagen de school heeft bezocht. “Een school kan excelleren door ruimte, verantwoording en vertrouwen aan medewerkers en leerlingen te geven,” aldus Folkers.

Wethouder Ankie Klein verklaarde vanochtend bij de uitreiking dat in topsport een gouden medaille winnen bijzonder is maar als dat als dit een paar jaar achtereen gebeurt er sprake is van een wel heel buitengewoon prestatie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *