Plastic tasjes de stad uit!

Tom Staal: ‘Lever overbodig verpakkingsmateriaal weer in bij de supermarkt’

Tom Staal heeft een goed idee en richt zich tot Henk Westbroek, die plastic tasjes graag verboden ziet worden.

“Er is een wet in Nederland die zegt dat al je het overbodige verpakkingsmateriaal mag achterlaten in de winkel, en dat die dat op een goede manier moet verwerken. Met dat in gedachten: stel dat je een ‘dag van het overbodige plastic’ uitroept en dat je oproept dat heel Nederland al het overbodige verpakkingsmateriaal stante pede, daar bij de supermarkt, inlevert. Dat gaat echt wel aantonen hoeveel overbodig plastic er is.”

8 reacties

Reageren
 1. Speels idee Tom. goed ook. Als het klopt wat je zegt – en dat laten we gewoon de juridische dienst van de NUK uitvlooien – dan doen we dat dan toch gewoon een keer. Maar niet op 1 april. Beetje aan het eind van de zomer, dan kun je het goed van te voren aankondigen.

 2. kleine nuancering. Je kunt niet je plastic van thuis wat overbleef weer inleveren, maar wel wat je net gekocht hebt. Overbodige verpakkingsmaterialen moeten ze ter plekke innemen. Enfin er is vast wel een groenlinkser die van de hoed en de rand weet.

 3. ik had een reactie getikt, maar er ging blijkbaar iets mis. Kleine nuancering. Het is dus niet zo dat je je thuis overgebleven plastic naar de winkel kunt brengen, maar wel de overbodige verpakkingen van wat je net gekocht hebt. Dat moeten ze innemen, weet bijna niemand volgens mij. Er is vast wel een groenlinkser die weet hoe het zit. Daar hebben ze meer verstand van dan van trams

 4. Ik volg deze verhalen over de tasjes met grote belangstelling. Het voorgestelde verbod is een kleine stap maar absoluut een belangrijke stap. Ga door met deze campagne. Niets doen is namelijk geen optie.

 5. Alle Jumbo’s,AH’s e.a. grote supermarktketens de wacht aan gaan zeggen waarbij we weer een middenstand(MKB) gaan opbouwen weer vele winkeltjes in de wijken geopend kunnen gaan worden die daarbij een enorme werkgelegenheid gaan opleveren lijk me een goede 2e stap.

  Wanneer je ervaar hoeveel euro’s er per dag aan eten uitgegeven word waarna de poen word weggesluisd naar de persoonlijke feestjes van onze grootgrutters die hier oa hun Formule 1 feestjes
  van betalen over de ruggen van hardwerkende kinderen heen zouden we weleens het debat in deze kunnen gaan openen.
  Dat daarvan een percentage(Wahjong etc) ook nog eens gesubsidieerd word door Gemeente etc maakt dat het vuil(De Grootgrutters) snel de wijk kunnen gaan nemen daar ze alleen maar komen halen en niets positiefs toevoegen.

  En wanneer ze dan hun vuil niet in wensen te nemen dan pleuren we elke maand de opgespaarde bulk vuil daar gewoon naar binnen.

  En daar heb ik geen goedkeuring nodig van Groen Links of wie dan ook.

  Geen verkeerd idee dus van Tommie en een eerste stap op weg naar verantwoording nemen door die randcriminele grootgrutters.

 6. Sinds enige tijd maak ik foto’s van van wat ik bij webwinkels heb besteld. Links het product, rechts alle verpakkingstroep waar je vervolgens mee bent opgescheept. Daarbij vallen de verpakkingen van een supermarkt in het niet. Iedereen kent het fenomeen.
  Ga daarmee aan de slag. Weg met die zak in een zak in een zak verpakkingen, bubbeltjesplastic en die eindeloze tritsen luchtkussentjes. Het allerergste zijn de elektronica-blisters. Vaak zijn die steviger dan het product zelf. Het is me zelfs overkomen dat ik een product kapot maakte bij het openwrikken van een blister. En je kan er na uitpakken niks nuttigs mee doen. Het liefst zou ik de hele reut terugsturen. Maar ja, da’s ook niet duurzaam.
  Er is nog een wereld te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *