Talkshow over oorlog in Israël en Palestina in Utrechtse bibliotheek met bekende Nederlanders

 • Door Redactie
 • |
 • 7 februari 2024
 • |
 • 1 reactie

De sprekers tijdens het vrijheidscollege

Stichting Vrijheidscolleges organiseert in februari en maart 2024 door heel Nederland een reeks dialoog-avonden met als thema de oorlog in Israël en Palestina. De Vrijheidscolleges zijn in 2013 opgericht door Bevrijdingsfestival Utrecht, Vrede van Utrecht en Forum. Woensdag 6 maart is afsluitende talkshow in Bibliotheek Utrecht aan de Neude met Natascha van Weezel, Raoul Heertje, Lydia de Leeuw en Radi Suudi.

De organisatie laat weten: “Om de historische context te blijven zien en de ontwikkelingen in een breder perspectief te plaatsen, ook in samenhang met internationale politieke verhoudingen, is een constructief gesprek van groot belang. Wegens het succes van de eerdere speciale editie van de Vrijheidscolleges in november 2023 en de aanhoudende actualiteit van het onderwerp, wordt opnieuw een programmareeks rondom de situatie in Israël en Palestina georganiseerd.”

Tijdens deze talkshow gaan programmamaker Raoul Heertje, journalist Radi Suudi, documentairemaker Natascha van Weezel en criminoloog Lydia de Leeuw in gesprek. Ze gaan onder meer in gesprek over de vraag hoe we in deze wereld goed met elkaar kunnen samenleven, hoe verschillende groepen elkaar kunnen leren vinden en hoe ruimte ontstaat om te zijn wie je bent en in dialoog met elkaar te blijven. De presentatie is steeds in handen van schrijver Oscar Kocken.

Tijdens de avond is er ruimte voor het publiek om mee te praten en van gedachten te wisselen met de gasten. “Want met elkaar praten in plaats van over elkaar is momenteel de manier om ook hier de rust te bewaren en in dialoog met elkaar te blijven”, aldus de organisatie.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • Wim van Esch schreef:

  Als gastdocent oorlogsrecht en op 10 december geïnterviewd in het kader van de dag van de mensenrechten, zou ik graag op 06 maart aanwezig zijn in de bibliotheek op het Neude. Hoe kan ik mij aanmelden?
  Ik hoor graag van u.
  Mvgrt. Wim van Esch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *