Eten aan de open keuken met uitzicht op de Dom

’t Wed heeft er met Bar Bet een culinaire hotspot bij: “Laagdrempelig, goed eten en een mooi glas wijn”

  • Door Redactie
  • |
  • 11 januari 2024
  • |
  • 2 reacties

’t Wed heeft er een culinaire hotspot bij. Naast Madeleine en Sea Salt Saloon is daar sinds eind december Bar Bet gevestigd. Drie jonge Utrechtse horeca-ondernemers zien hun droom uitkomen in dit restaurant waar je kan genieten van goed eten maar ook kan binnenlopen voor een prima glas wijn. 

’t Wed 1. Het is een plek waar veel oudere Utrechters met weemoed aan terug denken. Wie heeft er niet op de eerste verdieping van De Vriendschap geborreld en op de tweede verdieping biefstuk gegeten, geserveerd door de legendarische Hans Mayr? Het wat morsige pand van toen is volledig gestript en in een modern jasje gestoken. De biefstuk van Mayr vervangen door een eigentijdse door Chef-kok Jeroen Brouwer samengestelde kaart. 

Met Brouwer (zijn sporen verdiend als chef-kok van Florent, De Prinsenhof in Groningen en de afgelopen vijf jaar bij De Pomp) is de eerste van de drie ondernemers genoemd. De andere twee zijn: Sjef Stelling (voorheen betrokken bij het Louis Hartlooper Complex en Springhaver Café) en Robin Zwijnenburg (voorheen mede-eigenaresse van Roost aan de Singel).

Sjef Stelling aan de bar

Sjef Stelling spreekt nadrukkelijk over een bar-restaurant.

“Beneden is de bar het middelpunt van de ruimte. Vijf meter lang en iedereen kan erom heen zitten. En wat veel mensen niet weten is dat er boven ook nog een restaurantruimte zit. Hier kan je eten aan de open keuken met uitzicht op de Dom. Bar en restaurant lopen bij ons in elkaar over. Je kan bij Bar Bet goed eten, maar ook binnenlopen voor een glas wijn, bier of cocktail. In die zin is het een laagdrempelige zaak. We hebben zestig couverts maar bewust houden we een aantal tafels buiten de reservering. Daardoor is er altijd ruimte voor een spontaan bezoek. We koken naast onze barhappen (denk aan oesters of kippenlever met brioche) een negental gerechten met een gelijke verdeling vlees, vis en vegetarisch. Deze gerechten kan je delen, voor jezelf houden, of je geheel laten verrassen door de chef in vier gangen. De wijnkaart is een combinatie van klassiekers, allemansvrienden en natuurwijnen.”

Voorheen de Vriendschap heeft een mooie bestemming gekregen. En wie goed kijkt ziet dat er nog wel iets van het verleden is overgebleven.

“We hebben het pand zoveel mogelijk in ere proberen te herstellen met een knipoog naar het verleden. De houten vloer ligt er al in vanuit de tijd uit De Vriendschap, de poten van het biljart staan er nog in. De vloer moest flink opgeknapt worden, maar de poten moesten er juist in blijven staan.Tijdens het schuren kwam na lagen zwarte en grijze verf een bordeaux rode kleur naar boven, dus besloten we de gehele hal en het trappenhuis in deze kleur rood te schilderen.”

Als de temperaturen weer oplopen, kunnen gasten van Bar Bet ook op het terras terecht.

Herinnert u zich deze nog?

Kijk hier voor openingstijden en reserveren.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *