Student en Starter

Student & Starter wil een nachtburgemeester in Utrecht

Club Basis

Student & Starter gebruikt de eindbehandeling van de Voorjaarsnota om te pleiten voor meer samenwerking tussen de gemeente en de Utrechtse dansscene. De partij dient daartoe een motie in waarin ze tevens oproepen om de komst van een nachtburgemeester te onderzoeken.

Raadslid Eva Oosters van Student & Starter ziet dat er meer mogelijk kan zijn met het huidige Utrechtse nachtleven. Oosters: “Als ik vrienden naar Utrecht wil trekken om uit te gaan hoor ik altijd: ‘uitgaan in Utrecht, dat is toch alleen de Nobelstraat?. Er zijn zoveel Utrechtse instellingen die keihard werken om de dance-scene op de kaart te zetten. Noem een Club WAS., BASIS, EKKO, Tivoli, StrandedFM en ga zo maar door.” 

Oosters is met een aantal van deze instellingen in gesprek gegaan, en er kwam eigenlijk één wens steeds terug: meer overleg. Zeker met succesvolle evenementen zoals de Canal Pride zou het nachtleven veel meer kunnen samenwerken.

Een overlegmoment waar alle belanghebbenden aanwezig zijn zou een stap in de goede richting zijn. Dus nacht-instellingen, de gemeente en eventueel bewoners of bezoekers” aldus Oosters. De partij constateert dat er in de Voorjaarsnota  geen ruimte is voor samenwerkingen tussen de gemeente en het nachtleven.

Oosters: “Het wordt tijd dat Utrecht gaat onderzoeken of een nachtburgemeester een goed idee zou zijn voor het nachtleven. De nacht kan zorgen voor verbinding, dit wordt momenteel niet genoeg erkend door de gemeente.”

Student & Starter ziet mogelijkheden in een samenwerking tussen nacht-instellingen en de gemeente, maar is vooral benieuwd hoe deze instellingen zelf het liefst deze samenwerking zien. “Donderdag geven wij met een motie in ieder geval de eerste aanzet om het Utrechtse nachtleven weer op de kaart te zetten” aldus Oosters.

Redactie

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *