Onze columnisten

Sterke vrouwen

Sterke vrouwen! Die woorden galmen bij de dankspeech van Sylvana Simons, als zij de Ribbius Peletier penning in ontvangst neemt. Ze heeft het over de sterke vrouwen die haar hebben geïnspireerd. Maar wat wordt er verstaan onder sterke vrouwen en wanneer ben je dat? Wie zijn die sterke vrouwen in Utrecht?

Sharon Dijksma bijvoorbeeld. Onze burgemeester. Haar zie ik als een sterke vrouw. Ze heeft een indrukwekkende weg afgelegd voordat ze onze mooie stad ging besturen en strijdt, samen met haar collega`s voor een stad die mooi en intact blijft. Een sterke vrouw is allesbehalve perfect. Wat zij kan is de belangen van de bewoners behartigen met haar helicopterview. Ze kijkt niet naar kleur, geaardheid of geloof, maar gaat voor een positieve beweging zonder ongelijkheid te creëren of op te roepen. Als je dát voor elkaar krijgt, als wij als Utrechters veilig en tevreden door de stad kunnen lopen, dan mag je jezelf een sterke vrouw noemen.

Een andere sterke vrouw, werkzaam in een heel ander vakgebied, is Tineke Schouten. Geboren en getogen Utrechter. Met haar aantrekkingskracht zet zij de schouwburg in Utrecht en daarbuiten op zijn kop. Ze zet mensen op een respectvolle manier te kakken, kietelt mensen, laat ze hun ooghoeken optrekken. Fijne lachlijntjes ernaast en tranen die over de wangen lopen. Als mensen de zaal verlaten lijkt het alsof ze door het lachen uren in de sportschool hebben gezeten, zoveel endorfine is er dan aangemaakt. Dán ben je inspirerend. Ben je een sterke vrouw die mensen mentaal energie geeft.

Dit zijn er nog maar twee. Maar samen met hen staan alle Utrechtse vrouwen sterk. Ze inspireren en leren ieder op hun eigen manier. Niet, om nog even op de speech van Sylvana terug te komen, door zich als slachtoffer neer te zetten en anderen daarvan te overtuigen, maar juist op een positieve manier. Door hun communicatieve en emotionele vaardigheden in te zetten. Sterke vrouwen stralen samen positiviteit uit en zien de wereld niet in zwart en wit, slechts vanuit één perspectief. Sterke vrouwen kijken breed. Voor onze stad betekent het dat zij gelijkheid sterk maken.

Logo De Nuk
Auteur

Lily Monori van Dijken

Lily Monori van Dijken is schrijfster, columniste en ambassadeur van pleegzorg Nederland. In november 2021 verscheen haar autobiografische boek over pleegzorg: Het verborgen meisje, met een voorwoord van Karin Bloemen. Eerder dit jaar verschenen columns van haar hand en artikelen over haar in de Volkskrant, Het Parool, de Libelle, Privé, LINDA en Mijn Geheim. Lily is winnares Vrouw in de Media Award Utrecht 2022. . Mijn contact gegevens als schrijver, dichter en columnist zijn: https://lilymonori.nl Linkedin | Facebook | Twitter | Instagram

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *