Berichten van het plandelfront

Special Guests op Plandeldag: Zwerfinator, WALL-E en meer

Deze Haarlemse marathonatleet plandelt ook mee

Dé helden van alle opruimhelden zijn aanwezig op de De 2de Utrechtse Plandeldag, want De Zwerfinator en de Plastic Soup Surfer zijn van de plandelpartij. Ondertussen duikt WALL-E bij de start en de finish op – een kleine koerswijziging, want zijn ruimteschip landen in hartje binnenstad bleek lastig.

Dirk Groot, bekend van radio, tv en krant als zwerfafvalspecialist Zwerfinator, is de laatste toevoeging op het toch al rijkgevulde programma. Om 16:30 is er een meet & greet met deze held der opruimhelden, en geeft hij een update over zijn bevindingen over het effect van statiegeld op fles en blik. Toegang is -net als alle activiteiten op De 2de Utrechtse Plandeldag- gratis, locatie is stadsboerderij Grifsteede.

De Plandelman met Dirk Groot (De Zwerfinator)

De Plastic Soup Surfer is een vaste partner-in-crime van Zwerfinator, en deze Plastic Avenger is te zien in Slachtstraat Filmtheater. Op het witte doek wel te verstaan, met de documentaire Surfer To-Go, over een spectaculaire missie op een elektrisch surfboard, gemaakt van oude koffiebekers.

Ook het Peukenmeisje is er zaterdag bij

Op De 2de Utrechtse Plandeldag komen meer iconen en kartrekkers uit alle hoeken van Nederland naar Utrecht getogen. Kijk dus niet vreemd op als je het Gelderse Peukenmeisje rond shoppingcenter Overvecht aan het werk ziet, of als er een Haarlemse marathonatleet voorbij komt rennen in een knalgeel bananenenpak. Ook uit Haarlem: het energieke team van SUPmission, dat de gracht en singel voor haar rekening neemt.  Het zuiden des lands stuurt een Troep Troopers-delegatie om in 030 straten te plandelen met Eindhovense namen. De SCHOONmoeder van het Westland komt 50.000 geraapte peuken doneren aan de WasteBar, ten behoeve van een kunstwerk dat later ergens in Utrecht tentoongesteld zal worden. 

De bezoeker die het verst moet reizen, is natuurlijk het personage uit de toekomst: WALL-E. Een echt werkende robotreplica zal de opening bij het Krachtstation op Kanaleneiland en het slot bij Griftsteede opluisteren. Een rondje Neude zit er wegens parkeerissues dit keer niet in, maar gelukkig kun je het opruimrobotje toch in hartje binnenstad zien, want Slachtstraat Theater vertoont de film tweemaal.

Voor het volledige programma en hoe je zelf nog kunt meedoen aan deze bijzondere dag: www.plandelen.nl/utrecht.

Hieronder roept De Plandelman nog een keer op om zaterdag mee te doen.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *