George moet blijven

SP vraagt wethouder zich in te zetten voor dakloze George

Afgelopen zaterdag plaatste De Nuk een interview met dakloze George. Hij woont al twintig jaar in Utrecht maar dreigt op 17 februari op het vliegveld naar Suriname gezet te worden. George kan geen paspoort overhandigen, dat is geen unicum onder daklozen. Maar in zijn geval betekent dat hij terug moet naar een land waar hij niemand kent en ook geen binding mee heeft. George deed in het filmpje een emotionele oproep om in “zijn Utrecht” te mogen blijven. Op social media wordt deze oproep massaal ondersteund. De SP zal donderdag onderstaande vragen stellen aan wethouder van Ooijen (CU). SP- raadslid Ruurt Wiegant  erkent de lastige juridische situatie waarin George zich bevindt maar hoopt dat een menselijke benadering voor een oplossing kan zorgen.

Dakloze Utrechter George wordt 17 februari op het vliegtuig naar Suriname gezet na twintig jaar in Utrecht te hebben geleefd. Van “terugkeer” kan in deze, naar mening van de SP, niet gesproken worden: George heeft in Suriname geen netwerk, geen contacten, geen huisvesting, niets. De hardvochtigheid en onmenselijkheid van dit besluit druist in tegen alle kernwaarden van de Socialistische Partij. De SP vindt dat George gewoon een Utrechter is en gewoon in Utrecht mag blijven, en voelt zich daarin gesteund door vele andere Utrechters. 

Wat vindt de wethouder van de voorgenomen uitzetting van George naar een land waar hij niets heeft?

Wie is ermee gediend als George wordt uitgezet en weegt dat op tegen de ernstige gevolgen voor George, in de mening van de wethouder?

Wat gaat de wethouder doen om de uitzetting van George tegen te houden?

Bekijk hier het interview met George op De Nuk.

Redactie

9 reacties

Reageren
  1. Ik snap er niets van. Hij heeft geen paspoort maar men weet wel dat hij een Surinamer is. Volgens mij kan een Surinamer sinds 1975 het Nederlands paspoort aanvragen ook al koos hij of zij toen voor Surinaams paspoort. Kortom waar zijn ze mee bezig.

  2. Heel goed dat de SP dit doet, heel erg dat het de enige partij is die zich drukt maakt om George. Kennelijk is een oude man niet zo sexy.

  3. Het zal niet makkelijk zijn maar deze wethouder heeft het hart op de goede plek. Ik heb vertrouwen op een goede afloop.

  4. Ik ben blij dat SP inziet hoe dit in zijn werk gaat.
    Ik hoop ook dat het op een goede afloop komt voor George en dat toch in “zijn Utrecht” mag blijven en daar ook oud mag worden en niet in Suriname waar hij geen toekomst, familie en bekenden heeft..

  5. George ost moet blijven wonen in utrecht na zoveel jaren ,heeft hij geen toekomst in suriname ,zijn kinderen en kleinkinderen wonen allemaal in nederland.

  6. Voor een man die z’n geboorte land 20 jaar niet meer gezien heeft en geen bron van inkomsten of huisvesting daar heeft, is het inhumaan om hem terug te sturen. Als familielid bloed m’n hart van onmacht als ik dat moet zien gebeuren. George is voor 1975 geboren in Suriname die toen nog onder bewind was van Nederland. George is dus een geboren ex Nederlander. De afgelopen 20 jaar heeft hij bewezen een goede burger te zijn in Utrecht. Mijn vraag aan de burgemeester van Utrecht is om voor George op te komen, zodat hij bij z’n familie hier in Nederland kan blijven, aangezien hij verder niemand heeft in Suriname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *