winactie

Slachtstraat vertoont Io Capitano: een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens naar een beter leven in Europa

Op zondag 11 februari om 16.00 uur vertoont Slachtstraat Filmtheater Io Capitano met na afloop een Q&A met een van de hoofdpersonen. Let op: de Q&A is in het Frans en zal vertaald worden in het Engels. Gesproken taal in de film is Wolof en Arbisch. De film is Engels ondertiteld.

Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, neemt regisseur Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) de kijker mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun ​​droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

Lo Capitano kreeg positieve kritieken van de filmcritici, met een score van 100% op Rotten Tomatoes.gebaseerd. De film werd geselecteerd als Italiaanse inzending voor de beste niet Engelstalige film voor een Oscar en werd genomineerd.

De Nuk mag 3 x 2 vrijkaarten weggeven. Stuur een mail ovv ‘winactie Slachtstraat’ naar redactie@denuk.nl. Winnaars krijgen uiterlijk zaterdag 10 februari een bericht.

Bekijk hieronder de trailer.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *