Foto van de week

SaarShot: Rauw op je dak

Locatie: Niels Bohrweg

Ik dacht een leuke wandeling te maken door Lage Weide. Op zoek naar iets moois. Maar nondedju wat een lelijkheid aan gebouwen is daar verzameld. Alsof een bedrijventerrein altijd gelijk staat aan lelijkheid maximales. Terwijl ik toch altijd gefascineerd langs de havens van Rotterdam rij, heb ik hier alleen maar kneiterlelijke blokkendozen aanschouwd. Totdat ik langs ‘de fabrique’ liep. Rauw oud industrieterrein dat omgebouwd is naar een zalenverhuur en kartterein. Gelukkig had ik iets gevonden, dat de moeite waard was. Blijkt dat ik in de oude ‘friezenbuurt’ was beland, want de oprichter van de fabriek Ulbe Twijnstra, had voornamelijk Friezen in dienst. Geen familie overigens, in tegenstelling tot Douwe Egberts, die familie blijkt te zijn…

Saar Rypkema

Saar, was jurist toen ze op een tweesprong stond: kiezen voor de advocatuur of haar passie de fotografie. Ze ging in de leer om de fotografie beter onder de knie te krijgen en is inmiddels een fotograaf met aanzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *