De mooiste plek van de stad

Saar Rypkema koestert warme jeugdherinneringen aan De Zilveren Schaats

Elke week fotografeert Saar Rypkema voor De Nuk een bijzondere plek. Maar wat vindt zij de mooiste plek van de stad? Daarvoor gaat ze terug naar De Zilveren Schaats, het natuurgebied achter haar ouderlijk huis aan de Frederik Hendrikstraat. Bootje varen naar Rijnauwen of de Oudegracht, bomen klimmen en natuurlijk schaatsen in de winter. Een mooiere jeugd kon ze niet bedenken. De Zilveren Schaats is nu een beschermd natuurgebied dat door buurtbewoners wordt onderhouden.

Redactie

2 reacties

Reageren
  1. Rechts van de flat op de foto heb ik gewoond van 1968 tot medio 1992. Precies aan het uiteinde. Toen we er kwamen wonen heette ons stuk nog Fred. Hendrikstraat maar is later veranderd in Graaf Adolfstraat. Varen, vissen, zwemmen maar vooral in de strenge winters schaatsen. De bouwlamp werd in de vlaggenmast gehangen, we veegden een baan en veel schaatsers konden bij ons door de poort naar het ijs. 👍⛸

  2. Leuk Saar, ook ik als neef en oom van de kinderen van je buren een paar huizen verderop, ken de straat de buurt al mijn hele leven. Blijft een bijzonder stukje utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *