Tranen trekken

Ruim 65 acts tijdens het grootste smartlappenfestival van Nederland

Op 15, 16 en 17 november brengen ruim 65 acts de mooiste tranentrekkers ten gehore in horecazaken in en rondom de Utrechtse binnenstad. Het thema ‘In Utreg doen we ’t samen’ zegt genoeg: iedereen is welkom om in te haken en mee te snikken.

3 dagen, 65 acts, 40 deelnemers
Tijdens het grootste smartlappenfestival van Nederland gaan jong en oud, oost en west, links en rechts arm in arm. Letterlijk. Het festival verbindt drie dagen lang iedereen die van gezelligheid en het Nederlandse lied houdt. Bezoekers kunnen in zo’n 40 horecazaken genieten van heel veel verschillende optredens: van volkszangers als Martin van Doorn en Rik Hoogland tot smartlappenkoren en bands als Pure Ellende en Willie en De Billies. De lijst met namen breidt zich de komende weken nog uit.

Daarnaast vinden er speciale evenementen plaats, zoals een Oudermatinee in de Nieuwe Dikke Dries (in samenwerking met Stichting Eet met je Hart) en een heuse liedjesveiling in Café Kalff, waarbij het publiek tegen betaling liedjes kan aanvragen of boycotten. Op ‘smartlappenzaterdag’ speelt het carillon van de Dom van 11:00 tot 12:00 uur bovendien weer een uur lang smartlapliederen.

Opwarmen met smartlappen in de tram
In aanloop naar het Smartlappenfestival vinden er een aantal bijzondere activiteiten plaats in Utrecht, die gerelateerd zijn aan het thema ‘In Utreg doen we ‘t samen’. Zo zal Duo Nootmuskaat op 15 oktober alvast de kelen van het publiek smeren door samen met reizigers te zingen in bussen en trams. Bezoekers van de binnenstad kunnen op 9 november meezingen met Koor De Weduwen, die smartlappen zullen inzetten vanaf een bootje op de gracht. 

#wedoenhetsamen
Via social media kunnen smartlapliefhebbers zich ook verheugen en voorbereiden op het festival: de organisatie haakt in op het thema met de hashtag #wedoenhetsamen en daagt het publiek uit om eens iets samen met een ander te doen dat buiten hun comfortzone ligt. En daarover te posten op social media.

Meer informatie over het evenement en gerelateerde activiteiten is hier te vinden. 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *