Henk Westbroek doet aangifte

Restaurant Nola van Chrissie Westbroek doelwit van wappies na tweet van vader Henk: “U staat genoteerd”

 • Door Redactie
 • |
 • 14 september 2021
 • |
 • 12 reacties

Een paar maanden geleden verstuurde Henk Westbroek een tweet waarin hij zich uitsprak voor een prikplicht. Hij schreef: “In de Utrechtse achterstandswijk Kanaleneiland laten 2 van de 3 bewoners zich niet vaccineren. Hugo wil dit via een dure reclamecampagne corrigeren. Dat werkt geheid niet. Dus laat ik de olifant in de kamer maar benoemen: prikplicht.” Gisteren leidde deze opvatting van Henk tot bedreigingen aan Nola, de zaak van zijn dochter. Ook bleek de waardering voor Nola op google sterk gedaald. In een van de recensies werd gesproken van een Nazi-kroeg. Henk gaat aangifte doen bij de politie.

“Ik heb een mening en daar hoeft niemand het mee eens te zijn. Maar wat heeft mijn dochter daar mee te maken. Ze komen aan het brood van mijn dochter en haar personeel. En dat pik ik niet.” Henk is woedend en laat weten voor het eerst in zijn leven aangifte te gaan doen.

“Dit is duidelijk een georganiseerde actie van de militante tak van de wappies. Hoe kan het dat op één dag opeens allerlei dreigmails naar Nola worden gestuurd? De zaak kreeg goede recensies en gisteren meerdere malen een 1. Als je niet weet waar dat cijfer op gebaseerd is, ga je het nog geloven ook. Daar heeft mijn dochter last van. Het is tuig van de richel dat aangepakt moet worden. En waar eindigt dit? Wordt het  advocatenkantoor de Brauw, Blackstone en Westbroek nu ook bedreigd? En wat gaat er gebeuren met het Westbroekpark in Den Haag? Ik heb van Zanen maar vast gewaarschuwd.”

Een van de dreigmails aan Nola

Chrissie Westbroek opende eind april Nola. Het was de opvolger van Stairway, de zaak van haar ouders Henk en Julia. De transformatie naar een restaurant met veel New Orleans-invloeden kreeg veel goede reacties. Dat zij nu de dupe dreigt te worden van de opvattingen van haar vader kan ze niet begrijpen. “Nederland is helemaal gepolariseerd, we gunnen elkaar het licht niet meer in de ogen. Dat merk ik nu aan den lijve. Mijn vader stuurt een tweet en nu proberen ze de zaak van mijn man en mij kapot te maken. Ik kan daar niet bij. Dat mensen negatieve reviews op google plaatsen zonder dat ze langs zijn geweest, is gewoon slecht voor elk restaurant. Die krijg je niet weg op internet. Overigens kwamen die reviews opmerkelijk genoeg op een dag dat we dicht waren. En dan komen er nog eens bedreigingen bij aan ons adres. Kan je ook weinig aan doen. Aangifte? Ik heb het er met de politie over gehad maar die zeggen dat dat weinig zin heeft. Dus die mensen komen er nog mee weg ook. Ik heb aan mijn vader gevraagd of het niet beter was om die tweet weg te halen. Maar dat dit wil hij niet. Hij laat zich niet monddood maken. En dat begrijp ik. Straks durft niemand nog wat te zeggen in dit land.”

Voor de actie tegen Nola had het restaurant een waardering op google van 4,4 (5 is het hoogste cijfer). Dat is gisteren fors gedaald maar vandaag werd dit weer gecorrigeerd door reviews van mensen die een tegengeluid willen laten horen. Wie wil weten hoe het echt in Nola is, kan maar beter zelf even langs gaan.

Kijk hieronder ook even naar de rondleiding die een trotste Chrissie Westbroek na de opening voor De Nuk gaf.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

12 reacties

 • Gijs Petersen schreef:

  Inderdaad, tuig van de richel!

 • Michael Schuurmans schreef:

  Terechte aangifte! Ik hoop dat niemand het dorp Westbroek weet te vinden…

 • Ben schreef:

  Dat de politie een aangifte ontmoedigt is ook erg. Aanpakken die gasten.

 • Els schreef:

  Geweldige zaak!

 • Louis Engelman schreef:

  Bedreiging is een misdrijf. Onaanvaardbaar gedrag.

 • Annie schreef:

  Prachtige zaak, de moeite waard om eens gezellig te verblijven! En hoort bij Utrecht!

 • Drs. C. Nijntje schreef:

  Omdat ik tegen discriminatie ben, ben ik van plan een café te beginnen voor hen die niet gevaccineerd zijn of weigeren het bewijs van vaccinatie te laten zien. Ook zij hebben het recht e.e.a. goed en leuk af te sluiten.

 • Toine Goossens schreef:

  Dit gaat over het met fascistische argumenten betogen dat het eigen standpunt superieur is aan dat van de ander.

  Wie zich niet wil laten vaccineren wil niet er iets van buitenaf met het lichaam gebeurt, elk risico dat dat bedreigt wordt afgewezen.
  Wie zich wel laat vaccineren wil niet dat dat er iets van buitenaf met het lichaam gebeurt, elk risico op besmetting wordt afgewezen.

  Tussen beide standpunten is geen verstrengeling mogelijk, zij hebben niets gemeenschappelijks. Het ene sluit het andere uit. Maar beide argumenten zijn gelijkluidend. Zij gaan over de keuze voor het eigen lichaam. Beide argumenten zijn gelijkwaardig, het ene gaat niet boven het andere.
  Maar de gevolgen zijn anders. Die gevolgen hangen direct samen met de keuzes die wij maken. Als wij respect hebben voor de 1e keuze, dienen wij ook respect te hebben voor de 2e. Ook al leidt dat tot uitsluiting van niet gevaccineerden.

  Niet gevaccineerden worden uitgesloten omdat zij een bewuste keuze hebben gemaakt.

 • Koen schreef:

  Het is van een bedroevend laag niveau als je zo iemands familie te beschadigen om kost wat kost je gelijk te halen. Laat zijn dochter met rust. Die werkt hard voor haar onderneming. Staar niet blind in woede! Alsjeblieft..

 • Pukkie schreef:

  Ik weet, mensen.dat de Horeca al maar liefst.
  1/5 jaar op zijn kant ligt . Lasten huur kosten personeel gaan wel door. En dan dan wordt er wel gedeelte door de overheid vergoed .
  Als het nauiw jou, of haar tent zou zijn.
  En als je door gevaccineerd mensen,of mensen die carona test kunnen overleggen.
  Weer meer mensen binnen mag hebben .En je als eigenaar weer beetje hoop kan geven op goeden afloop, of de kroeg of discotheek .Waar jij zoo graag kwam. Waar de eigenaar zijn hart en ziel in Hebt gelegd.
  Om het jouw naar je zin te maken. Vergeer dat Niet.

 • Marina schreef:

  Pas voor het eerst bij Nola geweest. Erg mooi geworden en lekker gegeten. Leuk dat de stijl en het eten zijn geïnspireerd door New Orleans. Zoiets hadden we nog niet in Utrecht, dus echt een aanwinst.
  Goed dat Henk aangifte doet.

 • Anneke de Haas schreef:

  Chrissie je bent goed bezig en jouw pa ook. Wat een prachtige toko heb jij en laat die viruswappies maar sudderen in hun vet. Ze zijn niet toerekeningsvatbaar. Suc6 en ga er voor….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *