De jongens van Nickel

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt vanavond naar TivoliVredenburg

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt vanavond naar Utrecht. Tijdens de derde ILFU Book Talk spreekt hij over zijn nieuwste boek De jongens van Nickel dat net is uitgekomen.

Barack Obama en Oprah Winfrey mag Colson Whitehead inmiddels tot zijn grote bewonderaars rekenen. Zijn vorige roman De ondergrondse spoorweg, een overweldigend verhaal over het slavernijverleden, was een internationale bestseller. Het werd bekroond met de National Book Award. Het boek wordt verfilmd door Barry Jenkins (o.a. regisseur van Moonlight).

Met De jongens van Nickel  put hij uit een recenter verleden, namelijk de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en vertelt hij het verhaal van twee tieners op een tuchtschool in Florida. Per ongeluk belandt Elwood op de Nickel Academy waar vooral de zwarte jongens zwaar mishandeld, gemarteld en misbruikt worden. Samen met zijn vriend Jack richt hij zich op maar één ding: ontsnappen uit deze hel. ‘Overzichtelijk maar o zo indringend’ schreef de VPRO Gids inmiddels al over De jongens van Nickel.

De boeken van Colson Whitehead kun je op deze avond kopen bij de stand van boekhandel Bijleveld. Na afloop van de Book Talk zal hij signeren. De avond vindt plaats in de Ronda en begint om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur.

Gisteren was Whitehead te gast bij Buitenhof. Kijk hier het gesprek terug.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *