Dagelijkse controle

Proef: Extra fietsbekeuringen door handhavers

Het was veel Utrechtse fietsers al opgevallen: Op diverse drukke verkeerspunten staan sinds deze maand handhavers om boetes uit te delen aan mensen die door rood rijden, geen verlichting hebben of hun telefoon gebruiken tijdens het rijden. Het blijkt onderdeel van een proef om handhavers meer gezag te geven.

De controles van de Utrechtse handhavers op veilig fietsgedrag zijn een landelijke proef. Het doel is om te kijken of handhavers meer bevoegdheden kunnen krijgen om de politie te helpen. De proef duurt van februari tot en met juli 2021. De gemeente Utrecht werkt samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de politie.

Volgens een Nieuwsbrief van de gemeente wordt het steeds drukker op straat. “Dus veilig gedrag in het verkeer is extra belangrijk. Voorkom onveilige situaties voor uzelf en andere weggebruikers: rij door groen, licht aan als het donker is, en niet appen/bellen op de fiets.”

Zowel de politie als de handhavers van de gemeente controleren extra hierop de komende tijd. De handhavers controleren elke dag. Dat doen ze op de drukke kruispunten, oversteekplaatsen en andere plekken. Ze staan onder andere bij het Westplein en Vredenburg.

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Bencoronazataanworden schreef:

    Dan moeten ze ook op parkeren letten in de Kanaalstraat.Auto op fietspad,dubbel geparkeerd rotzooi op de straat,drugsoverlast in zijstraten en molenaars. Laat ze daar ook eens opletten ze worden soms gpoa (gratis pizza opspoor ambtenaar ) genoemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *