Duurzaamheid

Plastic tasjes de stad uit! Wat vindt UU Green Office?

  • Door Redactie
  • |
  • 5 maart 2019
  • |
  • 1 reactie

Achtergrondafbeelding: Pixabay / MabelAmber

Henk Westbroek riep op om plastic tasjes te verbieden, en in plaats daarvan eventueel duurzame alternatieven te verkopen. Utrecht zou volgens hem het voorbeeld moeten geven. De Nuk en Henk gaan er voor strijden dat Utrecht gaat verbieden dat ‘dit soort spul’ – Henk gooit een tasje in de lucht – nog langer uitgedeeld mag worden, al dan niet voor een dubbeltje of twee. “Dat komt de schoonheid van de zee ten goede. Wees daar maar eens tegen!”, aldus Henk. “Wij vallen aan, volg ons!” 

 

Green Office (Universiteit Utrecht): Tegen eenmalige alternatieven zoals papieren tasjes

De Green Office van Universiteit Utrecht is tegen plastic tasjes en sluit zich aan bij het initiatief van Henk. “Ik ben ook tegen andere eenmalige alternatieven die zoals papieren tasjes”, zegt Tiemen Wagenvoort. Hij geeft aan dat je beter een katoenen tas kunt kopen, die kun je heel vaak gebruiken.

Wagenvoort gelooft dat een verbod op plastic tasjes zou bijdragen aan de afname van afval: “Absoluut. Zelfs het betalen voor plastic tasjes heeft al effect.” Hij vindt dat er ook iets gedaan zou moeten worden tegen verpakkingsmateriaal van producten bij bedrijven, dus aan het verpakkingsmateriaal dat de klant niet eens ziet.

De Green Office organiseert activiteiten rondom circulariteit en afval. Ze roepen daarbij op om te scheiden en te recyclen. “We hebben vorig jaar een hardloopwedstrijd georganiseerd waarbij het niet alleen belangrijk was om de finish te halen, maar ook om zo veel mogelijk afval te verzamelen onderweg.” Op die manier hoopt de Green Office mensen bewust te maken van het gebruik van plastic en andere materialen die op de afvalstapel terecht komen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Drs. C. Nijntje schreef:

    De stad uit…, en dan? De stad in en dan iets leuks mee doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *