Berichten van het plandelfront

Plandelman onder professoren

Eerstejaars studenten met hun plandelbuit

Plandelman breidt zijn werkterrein uit en gaat op het Utrecht Science Park aan de slag. Met een gratis Green Talk lunch-presentatie deze week, een optreden in de Utrecht Science Week op 2 oktober en een prominente plek in de lesstof van studenten Green Media Studies and Civil Engagement. 

Het Utrecht Science Park is een mooi stukje Utrecht dat Plandelman al langer in het vizier heeft. Nou ja, mooi, mooi: het kan een stuk mooier, of beter gezegd: schoner. Dat regenboogpad aan de Heidelberglaan -volgens allesweter Wikipedia het langste ter wereld- zou een stuk vrolijker ogen zonder die onoficiele baan van peuken en zwerfies bijvoorbeeld. Hoog tijd voor actie, met de aanstormende generatie academici. 

Aanstaande donderdag, 21 september, verzorg ik bij de Green Office van de Hogeschool Utrecht een lunchtalk op een locatie waar een Plandelman helemaal in zijn element is: het Duurzaamheidsplein. Eten moeten studenten en medewerkers toch, en ondertussen pikken ze mooi een graantje van de lessen in positief activisme mee. En wie trek heeft in een toetje – daarvoor neemt Plandelman de grijpstokken mee, want theorie is een ding, maar praktijkonderwijs maakt de les helemaal af. 

Op maandag 2 oktober staat plandelen om 12:30 uur op het menu van de Utrecht Science Week. Want zwerfafval rapen is dan misschien geen hogere wiskunde, wetenschappelijke inzichten levert het zeker op en wie weet inspireert de Plandelsafari de deelnemers wel tot geniale oplossingen om het zwerfafvalprobleem te bestrijden. Ook die activiteit start bij het Green Office aan de Padualaan 101 en is voor iedereen toegankelijk, maar als je je aanmeldt via de Utrecht Science Week-site, neemt Plandelman een presentje voor je mee.

En ’s avonds mag de Utrechtse opruimheld een minicollege geven in de binnenstad aan 90 studenten van Green Media Studies and Civil Engagement. Het bleek dat Plandelman als fenomeen al in de verplichte lesstof was opgenomen, maar een optreden in levende lijve zet natuurlijk pas echt zoden aan de dijk. 

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *