Berichten van het plandelfront

Plandelman kán tot 3 tellen…

… maar doet dat niet. Vier vind-ie een nog fraaier getal. Daarom organiseert hij eind juni De Utrechtse Plandeldagen: een vierdaagse die nog meer Utrechtse opruimhelden in gelegenheid stelt om op een van die dagen aan te haken. Wie de aftermovie (mét Plandelrap) bekijkt weet dat dit event niet te missen is.

De Volkskrant riep het woord plandelen na De 2de Utrechtse Plandeldag uit tot Woord van de Week, waar Evelien van Veen over het zwerfavalrapersjargon concludeerde: ‘woordkunstenaars zijn het, die plandelaars’. Ook dagbladen als Telegraaf, AD en Nederlands Dagblad publiceerden erover maar ook tal van andere media, van Tina en TVfilm tot de Duurzame Scheurkalender en Denksport Magazine, en van Radio 1-journaal tot Hart van Nederland namen het woord in de mond. Om van rapper Reezz met zijn plandelman-rap nog maar te zwijgen:

Zo weet je dus hoe een Plandeldag oogt & klinkt. Vermenigvuldig dat met 4 en je hebt DE UTRECHTSE PLANDELDAGEN. Je kunt alvast een kruisje in de agenda zetten op 27, 28, 29 of 30 juni. (en ja, alle dagen mag natuurlijk ook).

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *