berichten van het plandelfront

Plandelman heeft een fijne vibe

Plandelman gaat viraal. En later deze week internationaal.

‘Euhm… je gaat best een beetje viraal!’, waarschuwde het appje vrijdag.

‘Echt? Ik weet van niks?’

‘Bekijk de video maar!’

https://www.brightvibes.com/nl/de-plandelman-laat-zien-dat-een-schoner-nederland-voor-het-oprapen-ligt/

Dat deed ik, op de Facebookpagina van het positiviteitsplatform Bright Vibes NL. Net als wat anderen, want de teller staat inmiddels op meer dan 54.000 views en tweeduizend likes. “Plus ontzettend veel comments en reposts,” verduidelijkt Brigh Vibes-oprichter Michiel de Gooijer, die heel eerlijk bekent dat het filmpje alle verwachtingen overtreft. “En de video is nog jong”.

Maar stiekem is de video ook oud. Oud genoeg om al in mijn geheugen te zijn weggezakt. Het begon drie maanden geleden met een ander appje. Sammie Vries, die via haar stage bij RTV Utrecht ooit op mijn plandelpad kwam, zag een vacature bij Bright Vibes. Maar voordat ze op gesprek mocht komen op het hoofdkwartier op het Wolvenplein, moest ze bij wijze van sollicitatiebrief een geschikt onderwerp strikken en een item draaien. Oftewel: had ik morgen al wat te doen?

Plandelen natuurlijk! En Sammie was erbij en maakte haar shots, en dook direct de montagekamer in. Lang verhaal kort: ze kreeg de baan. En haar proeve van bekwaamheid bleef op de harde schijf.

Tot vrijdag. Michiel verklaart het succes dat het filmpje veel mensen een hart onder de riem steekt – mensen die ook plandelen en ploggen, en bevestigd worden dat ze niet alleen staan. Ik denk dat Michiel daar best een punt mee heeft. Maar een andere wezenlijke factor? Dat is natuurlijk het werk van CamJo Sammie Vries.

Bright Vibes bereikt vanaf hartje Utrecht Nederland (“2 miljoen mensen per maand”) en de rest van wereld. “Engelstalig zitten we op twintig miljoen mensen op de socials en onze website, en Spaanstalig komen daar nog eens vijf miljoen bij,” vertelt Michiel. Betekent dat dat Sammie’s video straks ook een internationale uitrol krijgt? “Absoluut. De Engelse en Spaanse versies staan voor deze week op de planning.”

Laatste vraag: hoe vertaal je Plandelman in het Spaans?

“Goeie! Dat zal ik morgen mijn collega’s vragen. Of mijn vrouw, die is ook Spaans. Maar wandelen is ‘andar’ dus eh… plandar? Dan wordt het iets als… El Plandero!

El Plandero zegt: muy bien, gracias!

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *