Berichten van het Plandelfront

Plandelen zoemt rond

Plandelman in Utrecht

Plandelman & co

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: plandelen kan tegenwoordig óók online. Nou ja, op zaterdagochtend 12 maart toch. Dan steken opgeruimde Utrechters digitaal de koppen bij elkaar op een speciaal Zoom-evenement.

Het begrip plandelen is inmiddels aardige verankerd in het Utrechtse vocabulaire en haalde afgelopen tijd ook de landelijke dagbladen, van de Volkskrant tot het AD. Maar hoe spreek je het woord eigenlijk uit? Bij de een klinkt het als wandelen maar dan de P van plastic, een ander spreekt het op zijn Engels uit als plèndelen en weer een ander vermoedt dat het gaat over het delen van een plan, en zegt plan-delen.

Nu maakt Plandelman over de uitspraak geen enkel punt: als het maar gedaan wordt. En dat doen bewoners gelukkig steeds meer en steeds vaker. Geen wonder dat je steeds vaak ‘goed bezig!’ hoort op straat hoort klinken. Maar ook online, op zaterdagochtend 12 maart. Dan treffen lokale plandelaars, ploggers en prikkers elkaar virtueel, op het speciale Zoom-evenement #UtrechtSchoneStadOnline.

Dan gaat het over ‘plandelen’ én over ‘plan-delen’, met mini-masterclasses, een brainstormsessie en een keynote van Dirk ‘Zwerfinator’ Groot over het statiegeldeffect.

Of je nu maar één keer per jaar een opruimrondje doet of praktisch elke dag wel wat van straat plukt, maakt geen bal uit. Zorg gewoon dat je het niet mist en meld je aan via utrechtschonestad.eev-gu.nl.

En dan weet je na afloop in ieder geval wat de juiste uitspraak van ‘plandelen’ is, want Plandelman mag de boel presenteren. En als íemand het weet…

ps: als je na je aanmelding geen bevestiging in de mail ziet, check dan even de spam-folder. Want mailprogramma’s staan er om bekend dat ze helaas soms iets té proactief eh… plandelen als het om door de gemeente verstuurde berichten gaat.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *