Rocklegendes

Pixies dit najaar naar TivoliVredenburg

Pixies, wie kent ze niet? De legendarische rockband brengt een nieuw album uit en komt in oktober naar TivoliVredenburg. Bijzonder is dat ze geen standaard setlist voorbereiden, maar iedere avond bepalen welke nummers uit hun carrière het beste passen bij de sfeer van de zaal. 

‘Where is my Mind’ en ‘Monkey Gone To Heaven’ zijn nummers die bij veel mensen een belletje zullen doen rinkelen. Pixies stond eind jaren ’80 aan de wieg van de opmars van frisse, hardere muziekstromen en indierock. De groep vormde met haar iconische geluid een grote inspiratiebron voor bands als Nirvana, Pearl Jam en Radiohead, maar besloot in de jaren ’90 uit elkaar te gaan.

Ruim een decennium later kwam de band weer samen. Pixies stond in 2010 op Pinkpop en Lowlands. Waar de band niet veel indruk maakte op Pinkpop (3voor12 schreef: “Als zoutpilaren stonden de bandleden op het podium, aangegaapt door een apathisch publiek in een voorvak zo leeg dat je er in kon fietsen” – de muziekwebsite wijt de aanfluiting aan een weinig enthousiast publiek), werd het optreden op Best Kept Secret vier jaar later gezien als fenomenaal, als een hoogtepunt.

In september 2019 brengt de band een gloednieuw album uit. Diezelfde maand start de wereldtour.

Pixies doet naast TivoliVredenburg ook 013 in Tilburg aan. De ticketverkoop voor de concerten op 3 en 4 oktober start op vrijdag op 5 april om 11:00 uur. Kaarten kosten ruim 44 euro. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *