TivoliVredenburg

Pieces of Tomorrow Festival laat jong publiek kennismaken met klassieke muziek

Foto: Anna van Kooij

Al sinds de opening van TivoliVredenburg slaan pop en klassiek de handen ineen met Pieces of Tomorrow: klassieke muziek in volle glorie, zonder dresscode, met een biertje, en host St. Paul. Na ruim twintig edities presenteerde TivoliVredenburg vorig jaar het eerste Pieces of Tomorrow Festival. Op 16 november vindt de tweede editie plaats. 

Pieces of Tomorrow brengt de grote klassieke meesterwerken op een popmanier op het podium. Een ontspannen sfeer, een goed lichtplan, een open bar, toelichting van de dirigent en een vragenvuur van host Paul: hier gaat het er net even anders aan toe dan anders. De muziek zelf blijft onaangetast – die heeft geen aanpassing nodig. Bij meer dan 20.000 jonge en nieuwe bezoekers sloeg de formule al aan. Op Pieces of Tomorrow Festival is, naast grote werken als Sibelius’ Eerste Symfonie en Mendelssohns Eerste Pianoconcert, ook ruimte voor kleinschaliger stukken: zo krijgen ook Ravels Strijkkwartet en een mini-opera een plek op het ‘poptoneel’.

Van Radio Filharmonisch Orkest tot neoklassiek

Het Radio Filharmonisch Orkest is vanaf dag één vaste bespeler van Pieces of Tomorrow en is ook op het festival headliner bij maar liefst twee ‘Pieces’ in de Grote Zaal. Ook collectief Pynarello treedt aan, en niemand minder dan Reinbert de Leeuw brengt de beroemde minimalistische pianowerken van Satie ten gehore. Bij deze festivaleditie van Pieces of Tomorrow worden de grenzen van het klassieke genre opgerekt: producersduo’s Gidge (Zweden) en Polynation (Nederland) laten in hun moderne, elektronische composities horen dat de invloed van klassieke muziek nooit ver weg is.

Meer programma wordt de komende weken bekend gemaakt. Pieces of Tomorrow Festival vindt plaats in de Grote Zaal, Hertz, Cloud Nine, Club Nine en het grote tussenliggende plein van TivoliVredenburg.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *