Utrechts nieuws

Dode bij woning brand Brandstraat. En meer Utrechts nieuws uit de media.

Het Stadskantoor. Foto: FaceMePLS/Flickr

Rechter doet uitspraak over ontslag ambtenaren

De gemeente Utrecht mag ontslagen ambtenaren niet doorverwijzen naar een arbeidsmobiliteitsbureau. Dat heeft de rechter bepaald. Door met deze constructie te werken, bespaart de gemeente geld. De WW-uitkering die de voormalig ambtenaren krijgen valt ook lager uit dan wanneer zij ontslagen zouden worden als ambtenaar.

Lees meer op de website van het Utrechts Nieuwsblad

 

Dode bij woningbrand

Bij een woningbrand aan de Brandstraat is een overleden persoon aangetroffen door de brandweer. De brandweer kreeg rond half vijf vannacht de melding binnen van de brand en rukte met drie wagens uit.

Bekijk meer op de website van RTV Utrecht

 

Carillon speelt geen Michael Jackson

Komende zomer klinkt er geen muziek van Michael Jackson van de Dom. Nummers van de in 2009 overleden zanger zouden het eindstuk zijn van de Zomeravondconcerten op 19 augustus. De reden om zijn nummers niet te spelen is het hoog oplopen van de gemoederen rond het mogelijke kindermisbruik van de zanger.

Lees meer op de website van het AD/UN

 

Pardonregeling wapenbezit

Burgemeester Jan van Zanen heeft gezegd dat Utrecht wellicht een pardonregeling krijgt voor het inleveren van illegale wapens. Dit naar aanleiding van vragen van het CDA. Van Zanen gaf aan met de politie in gesprek te zijn over een dergelijke actie.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Meer boten bij Canal Pride

Dit jaar varen er 46 boten mee bij de Utrecht Canal Pride. De afgelopen maanden konden organisaties zich inschrijven. Al deze inschrijvingen zijn behandeld door een onafhankelijke adviescommissie. Dit jaar varen onder andere FC Utrecht, de gemeente en TivoliVredenburg mee.

Lees meer op de website van DUIC

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *