Van Laren naar Den Haag?

Oud CDA-raadslid Sander van Waveren stapt over naar NSC van Pieter Omtzigt: “Het is voor mij een logische keuze”

Sander van Waveren

Op De NUK werd Sander van Waveren ooit “De Columbo van de Utrechtse raad” genoemd. Het was een verwijzing naar zijn vasthoudende spitwerk naar belangrijke dossiers in de stad. Zo kwam door zijn inzet de twijfelachtige gemeentelijke subsidie aan de Social Impact Factory boven tafel.

Toen van Waveren gemeentesecretaris van Laren werd, besloot hij de Utrechtse politiek te verlaten. Deze week werd bekend dat hij op de kandidatenlijst Pieter Omtzicht’s NSC staat. Met een 27e plek maakt van Waveren een reële kans om van het Larense gemeentehuis naar de Tweede Kamer te verhuizen.

Een verrassende overstap? Niet voor van Waveren.

“Ik heb me altijd kunnen vinden in de ideeën van Pieter Omtzigt. In zijn CDA tijd maar ook toen hij de partij verliet hadden we goed contact. Goed bestuur heb ik ook als raadslid van groot belang gevonden. Toen Pieter besloot een eigen partij te beginnen was het voor mij logisch om me daar bij aan te sluiten. Tijdens de bijeenkomst van kandidaten afgelopen weekend ben ik op de 27e plek gezet. Daar ben ik trots op. Zoals ik ook trots ben op de mensen die op de lijst staan. Kandidaten die de expertise hebben om wezenlijke veranderingen te bewerkstelligen. Op basis van de peilingen is de 27e plek best spannend.. Maar laten we ons hoofd koel houden. Er kan nog veel gebeuren in de komende maanden.”

Mocht van Waveren na de verkiezingen buiten de boot vallen, dan blijft hij gewoon gemeentesecretaris van Laren.

“Ik heb het hier prima naar mijn zin en er is nog genoeg te doen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *