Bijna alle monumenten waren volgeboekt

Open Monumentendag was ondanks corona een succes

Atelier Manenburg.

De 34e Open Monumentendag Utrecht was dit jaar anders dan anders, maar is desondanks zeer succesvol verlopen. Ondanks corona kon een volwaardig programma gepresenteerd worden met meer dan veertig openstellingen.

De monumenten konden alleen via een reserveringssysteem worden bezocht.  Dat de bezoekers zich hierdoor niet lieten afschrikken was al snel duidelijk. Bijna alle monumenten waren volgeboekt.

Populaire locaties als de bibliotheek op de Neude en de gevangenis op het Wolvenplein waren al ver van tevoren ‘uitverkocht’, net als de speciale rondleidingen en lezingen. Maar ook monumenten als het Bunk-hotel, het Ooglijdersgasthuis en museumhuis Van Ravesteyn waren gewild. Door het werken met tijdssloten was het nergens te druk en kregen bezoekers ruim de tijd om rond te kijken.

Bibliotheek op De Neude was al ruim van tevoren “uitverkocht.”

Ook zonder reserveringen kon deze bijzondere Monumentendag worden beleefd. Zo konden mensen een wandeling maken langs monumenten aan de singel en een fietstocht langs negen forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het ‘rondje Singel’ was speciaal uitgezet in het kader van de heropening van de stadssingel, die juist op Open Monumentendag plaats vond. De fietstocht vroeg aandacht voor de kandidaatstelling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als UNESCO-werelderfgoed.

Gasthuis Leeuwenberg.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *