Stichting UtrechtsEigendom

Open Monumentendag: maak een selfie bij de Dom

Foto: Saar Rypkema

De wijzerplaat van de Domtoren (waar iedereen altijd even naar kijkt als hij in de stad loopt of fietst) is vanwege de restauratie van de toren tijdelijk verdwenen. Maar op de Open Monumentendag (aanstaande zaterdag) staan op de bouwplaats toch een wijzerplaat en twee wijzers. Een prachtige plek en een mooi decor om een leuke selfie te maken! En de kans om bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren, het Utrechts icoon bij uitstek.

Naast de wijzerplaat staat namelijk een betonmolen waar je geld in kunt doen. De Stichting Utrechts EigenDom vraagt de bezoekers die een selfie willen maken bij de wijzerplaat en de wijzers, of ze een vrijwillige bijdrage willen doen. Dat geld gaat dan naar de stichting die via allerlei evenementen en acties geld inzamelt om bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren.

De bouwplaats is zaterdag open tussen 10 en 17 uur. Bezoekers kunnen ook mee met een gratis rondleiding in de toren waar ze meer horen en zien over de restauratie. In de Egmondkapel is een kleine tentoonstelling ingericht. En er zijn meer activiteiten; zo kunnen bezoekers op de bouwplaats zelf met een app de Domtoren bouwen. Kortom: kom zaterdag gezellig langs op de bouwplaats van de Domtoren!

Kijk voor meer activiteiten van de Stichting UtrechtsEigendom op: www.utrechtseigendom.nl

https://www.openmonumentendag.nl/monument/domtoren/ 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *