Domtoren

Fietsfestival op Domplein met Lichtjesparade en Nachtrit

Het Domplein gaat als vertrekpunt dienen voor een groots fietsfestival, waarvan de opbrengst is bestemd voor het financieren van het in de spotlights zetten van de Domtoren die de komende jaren wordt gerestaureerd. Op zaterdag 26 oktober, als de wintertijd begint, vertrekt zowel een Lichtjesparade als een Nachtrit vanaf het Domplein.

“Dit Fietsfestival Domplein is de eerste grote actie van de vele die de komende jaren worden gehouden”, zegt Olav Rosenberg, voorzitter van de Stichting Utrechts EigenDom. Deze stichting is opgericht om financieel bij te dragen aan de restauratie van de Domtoren. “Wij willen samen met de Utrechtse bevolking en het bedrijfsleven iets toevoegen aan wat de reguliere restauratie niet kan meenemen, namelijk het realiseren van een schitterende verlichting van de Domtoren, zodat de pracht van ons icoon blijvend nog beter uit de verf komt”, legt Rosenberg uit.

Lichtjesparade en Nachtrit

Bij het vallen van de schemer op zaterdagavond 26 oktober start een parade van vrolijk verlichte fietsen voor een tocht door de wijken van Utrecht. “Het wordt een geweldig evenement voor families, vriendengroepen, straten en wijken om met mooi verlichte en versierde fietsen aan mee te doen”, aldus de voorzitter van Utrechts EigenDom. “Ik weet zeker dat iedereen erg gaat genieten van het beleven van de verlichte stad. Een prachtige manier om geld op te halen voor de verlichting van de Dom.” Zoals trouwens ook de deelnemers aan de Ronde van Utrecht (23 juni) doen.

Na een wielercafé met bijzondere gasten start eveneens vanaf het Domplein zaterdagavond 26 oktober een peloton goed verlichte racefietsen, dat de stad uitrijdt richting de Utrechtse Heuvelrug. Opgeven voor beide evenementen kan via http://www.onzeeigendom.nl/ 

Op deze site ook veel leuke verhalen van Utrechters over de dom. 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *