Goed doel

Opbrengst 3D puzzel voor restauratie van de Domkerk

3D puzzel van de Domkerk zoals deze er voor de storm van 1674 uitzag.

De Domkerk staat al sinds de zomer van 2017 in de steigers, Van Hoogevest Architecten en de vaklieden van Nico de Bont Aannemingsbedrijf zijn druk doende om de als gotische kathedraal gebouwde kerk vakkundig te restaureren. Op dit moment staan de steigers hoog tegen de westgevel van de kerk en gaat ook de entree van de kerk verscholen achter steigerpijpen en beplating. De fraaie informatiepanelen met middeleeuwse stripfiguren wijzen de bezoekers waar men de Domkerk binnen kan gaan. 

Dat deze restauratie dringend noodzakelijk is kan men vanaf straatniveau niet goed beoordelen. Vanaf het enorme steigerwerk is echter goed te zien hoe grote stukken natuursteen zo met de hand uit te nemen zijn. Overal zijn grote scheuren zichtbaar, veroorzaakt door roest en uitzetting van de ijzeren verbindingen die het natuursteen op haar plaats moet houden. Sommige ornamenten zijn zo broos geworden dat ze eenvoudig met de hand verkruimeld kunnen worden.

Het bestuur van de Domkerk laat weten zeer content met bijdragen vanuit het Rijk, de Provincie en de Gemeente Utrecht, alsmede de vele fondsen, stichtingen en het bedrijfsleven die hun steentje bijdragen. Na eerdere crowdfunding-acties is er nu opnieuw een publieksactie in samenwerking met de DomShop en House of Holland. Er is namelijk een prachtige 3D Puzzel beschikbaar van de Domkerk zoals deze er tot de grote storm van 1674 uit heeft gezien. 

De opbrengst van elk verkocht exemplaar in de DomShop, komt geheel ten goede aan de huidige restauratie van de Utrechtse Domkerk. Daarnaast doneert House of Holland bij elke verkochte puzzel in de shop een extra bijdrage aan het restauratiefonds. De DomShop, gesitueerd in een van de mooiste kapellen van de kerk, is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van de kerk. 

Sommige ornamenten kunnen met de hand verkruimeld worden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *