50 tuinen presenteren zich online

Ook geen Open Tuinendag dit jaar

Tuin aan de Plompetorengracht

De Open Tuinendag Utrecht, die dit jaar op zaterdag 27 juni zou plaatsvinden, kan vanwege het coronavirus geen doorgang vinden. Belangstellenden kunnen dit jaar nog wel op de website terecht voor een digitale presentatie.

Hoewel de Open Tuinendag niet onder de vergunningsplichtige evenementen valt, laten de omstandigheden de organisatie weinig keus. Omwille van het virus acht zij het niet verstandig om te veel mensen bij elkaar te brengen. Organisatorisch is het te lastig om bezoekersaantallen te reguleren en de gewenste afstand te houden.

De organisatie betreurt het besluit des te meer omdat dit de tiende Open Tuinendag zou worden. Naast de openstelling van meer dan vijftig bijzondere stadstuinen was voor dit jubileum een uitgebreid programma samengesteld met onder meer lezingen, muziek en een tentoonstelling over Historisch Groen in Utrecht.  Ook voor de enthousiaste tuineigenaren en de meer dan vijftig vrijwilligers is dit een teleurstelling.

De lustrumeditie van de Open Tuinendag zal nu plaatsvinden op zaterdag 26 juni 2021. Wil je toch een indruk krijgen van de tuinen die zich dit jaar zouden presenteren? Op de website www.opentuinendagutrecht.nl is van alle tuinen een afbeelding en een beschrijving te vinden.

Hieronder een verslag van De Nuk van de Open Tuinendag 2019.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *