Kaartverkoop start donderdag 8 juni

Muzikale legende Brian Eno met exclusieve tour naar Utrecht

Op zaterdag 28 oktober komt de legendarische Engelse muzikant,  componist, producer, visual artist en ambient-pionier, Brian Eno, voor  een unieke show naar TivoliVredenburg. Dit is zijn eerste solotournee en  daarmee ook de eerste keer dat hij met zijn eigen werk optreedt in  Nederland. Samen met de Baltic Sea Philharmonic speelt hij de show ‘Ships’ exclusief in de Grote Zaal van het Utrechtse podium.  

Eno begon zijn carrière begin jaren zeventig als bandlid van Roxy Music en werd  daarna producer van David Bowie, Talking Heads en U2. Vervolgens kreeg hij een heldenstatus met zijn ambient-album Music For Airports (1978) en is hij zelfs  in 2023 niet uit de charts weg te slaan vanwege zijn samenwerking met Fred  Again… Deze unieke tour doet slechts vijf Europese steden aan, waaronder dus  Utrecht. Het Baltic Sea Philharmonic wordt gedirigeerd door Kristjan Järvi, naast  Brian Eno staan ook acteur Peter Serafinowicz en gitarist Leo Abrahams op het  podium. Het middelpunt van deze concerten is een orkestrale bewerking van  Eno’s veelgeprezen album ‘The Ship’ uit 2016, maar daarnaast komen ook zowel  nieuwe als klassieke Eno-composities voorbij. Een ‘once in a lifetime’-event! 

Deze bijzondere show wordt mede mogelijk gemaakt door La Biennale di Venezia waar hij zal worden geëerd met de Golden Lion lifetime achievement award.  

De ticketverkoop start donderdag 8 juni om 11 uur via de website van  TivoliVredenburg.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *