"Verrassend en veelzijdig"

Moving Gallery exposeert werk van toonaangevende illustratoren

“Een opbeurende, verrassende en veelzijdige expositie. Veelzijdig omdat er jonge en bekende illustratoren meedoen, die in zeer verschillende stijlen werken. De getoonde werken zijn vrijwel alle ook zonder de tekst waarbij ze ooit gemaakt werden nog steeds intrigerend om te bekijken.”

NRC sprak vorige week lovende woorden over de expositie Vertekend Beeld die te zien is in Moving Gallery, de expositieruime in de Mgr. Van de Weteringstraat 69.

Vertekend Beeld laat  het werk zien van twaalf toonaangevende illustratoren uit dagbladen en nieuwsmedia.Er is werk te zien en te koop van Joost Swarte, Leonie Bos, Claudie de Cleen, Nastia Cistakova, Olivia Ettema, Paul Faassen, Isa Grutter, Johan Kleinjan, Tja Ling Hu, Luis Mendo, Jip van den Toorn en Sarah Yu Zeebroek.

Veel tekeningen verschenen eerder in De Volkskrant, NRC, VPRO Gids, HP/De Tijd, De New Yorker, WallPaper, De Morgen e.a. Daarnaast is er vrij werk met een grote variatie aan thema’s. Daarmee ontstaat een spannende, inspirerende en kleurrijke expositie, die een goed beeld geeft van wat Nederland aan (politiek) tekenaars te bieden heeft.

In de Kamer van vergeten Faam brengt Moving Gallery een top-tekenaar van weleer terug onder de aandacht, met een hommage aan Frits Müller (1932-2006) die in de jaren 80 de politieke tekeningen maakte voor NRC Handelsblad en de Haagse Post. Zijn originele tekeningen zijn in bruikleen van het Persmuseum/ Stichting Beeld en Geluid.

De expositie loopt tot en met zondag 14 november en is steeds te bezichtigen van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:30 en donderdag op afspraak.

Lees hier de recensie in de NRC.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *