Onze columnisten

Met Ton aan de wandel: Ruim Baan

Kunstwerk van kinderen geplaatst op het Malieblad in het kader van de beeldententoonstelling Ruim baan voor de Kunst, te zien tot 24 september 2023. De beelden zijn gemaakt in samenwerking met leerlingen van Utrechtse scholen. De volgende kunstenaars gingen met de leerlingen aan de slag. Amiran Djanashvili, Marian Genet, Jeroen Hermkens, Eline Janssens, John Noy en Emilio Timp.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

Eén reactie

Reageren
  1. Dit kunstwerk is niet door de kinderen gemaakt, maar door één van de kunstenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *