opmerkelijk

Met Ton aan de wandel: Pieten op het dak van Louis Hartlooper

Sinterklaas kwam ook dit jaar onder grote belangstelling aan in Utrecht. Een paar Pieten voerden acrobatische toeren uit bij het Louis Hartlooper Complex. Ton was ter plekke. Of de Pieten na afloop nog een filmpje hebben gepakt, kon hij niet achterhalen.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

2 reacties

Reageren
  1. Fijn voor Ton dat hij zich kon laten omscholen, maar er zijn mensen die niet anders kunnen dan ‘hun hand ophouden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *