Met Ton aan de wandel: handhaving verbiedt optreden van Di Stephano

Ton liep vanmiddag door de Lange Elisabethstraat en verheugde zich op een optreden van Di Stephano. Helaas, Handhaving hield hem tot de grote spijt van Ton tegen. Reden: coronamaatregelen. Parken zitten overvol, herrie is voor omwonenden niet te harden, burgemeester overweegt maatregelen. Maar een optreden van Di Stephano in de binnenstad gaat de handhavers te ver.

Ton van Rooijen

“Ik kan maar niet genoeg krijgen van deze stad.” Ton van Rooijen is sinds vier jaar weer terug in de stad waar hij is geboren en opgroeide. Zijn wieg stond in de Zaagstraat, zijn wilde jaren beleefde hij in het legendarische café De Tregter, zijn geld verdiende hij in de bouw. Nadat hij was afgekeurd kon hij een WAO-uitkering krijgen. Maar Van Rooijen had geen zin om zijn hand op te houden en ging zich omscholen. Hij wilde aan de slag in het maatschappelijk werk maar beschikte niet over de benodigde papieren. Dat hield hem niet tegen. Hij volgde diverse opleidingen en ging uiteindelijk aan de slag bij de afdeling Sociale Zaken (GSD) Zoetermeer.

Na zijn pensionering verruilde hij Zoetermeer voor zijn geliefde Utrecht. Dagelijks loopt hij door de stad, verbaast zich over de veranderde stad en legt vast wat hem opvalt. In 'Ton aan de wandel' plaatst De Nuk regelmatig foto’s van Ton van Rooijen.

2 reacties

Reageren
  1. Ik sprak Van Piekeren. Als hij het ombuigt naar een éénmansdemonstratie met protestbord o.i.d., zou hij moeten kunnen optreden…

  2. Ach, ach. Laat die man. Is niemand tot last. Integendeel, hij brengt vrolijkheid in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *