partnerbijdrage

Meer verkopen dankzij een goede SEO strategie!

Heb je een webshop of website? Dan wil je uiteraard dat er zoveel mogelijk bezoekers op komen. Een manier om dit te doen, is door SEO technieken toe te passen. SEO, oftewel search engine optimization, houdt in dat je je website optimaliseert om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Dit is best een ingewikkeld proces als je er nog nooit mee te maken hebt gehad, dus SEO outsourcing is helemaal geen slecht idee. Een online marketingbureau kan je helpen om de gewenste resultaten te bereiken. Hoe dit in z’n werk gaat, lees je hieronder!

Waarom SEO belangrijk is

Een goede online vindbaarheid in zoekmachines zorgt ervoor dat er nieuwe bezoekers op je site komen. Een deel van deze bezoeken zal waarschijnlijk ook daadwerkelijk resulteren in een verkoop. Je vindbaarheid vergroten is dus erg belangrijk en een professioneel bureau kan je hier goed bij helpen. Als je besluit om de SEO activiteiten uit te besteden, dan heb je vaak binnen een korte periode al resultaat. 

Linkbuilding

Een goede manier om de online vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te vergroten, is door middel van linkbuilding. Sterker nog, wist je dat linkbuilding ongeveer voor 50% bepaalt wat jouw positie van een zoekwoordcombinatie in de zoekresultaten is? Linkbuilding betekent het creëren van kwalitatieve en relevante links (ook wel backlinks genoemd) die allemaal weer naar jouw website verwijzen. Hoe meer van deze externe links, des te relevanter en autoritair jouw website wordt in de ogen van Google’s algoritme. Het resultaat is dat jouw website dus ook hoger in de zoekresultaten eindigt. Om deze reden is het uitbesteden van linkbuilding van belang, want een professioneel marketingbureau heeft een uitgebreid netwerk van duizenden backlinks.

Copywriting

Naast een goede linkbuilding is copywriting ook belangrijk als je hoger in de zoekresultaten wilt eindigen en meer bezoekers wilt trekken. Een copywriter schrijft optimale content die door Google begrepen wordt. Daarbij gebruikt de copywriter relevante woorden in de correcte verhouding op de juiste plaats. Naast het toepassen van deze SEO technieken zorgt een copywriter er ook voor dat de tekst zelf keurig in orde is en prettig is om te lezen. Uiteindelijk wil je namelijk niet alleen Google overtuigen, maar ook de lezer overhalen om een aankoop bij jou te doen. 

SEO hulp inschakelen: zo doe je dat!

Kun jij dus wel wat hulp gebruiken bij de SEO activiteiten van jouw site, door middel van linkbuilding en copywriting? Dan is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in SEO inschakelen de goede oplossing. Vaak kun je een uitgebreid pakket aan diensten afnemen en krijg je een persoonlijke campagnemanager toegewezen. Hij of zij is het aanspreekpunt en zal de voortgang en strategie voor de komende maanden met jou communiceren. Wil je voornamelijk hulp bij de linkbuilding of copywriting? Ook dat is zeker bespreekbaar. Wat jouw wensen dus ook zijn, het is in ieder geval belangrijk dat je je gehoord voelt en dat de SEO strategie specifiek op jouw website gericht is. Een goed SEO bureau zal dan ook bijvoorbeeld kijken of jouw site lokaal, regionaal of landelijk goed vindbaar moet worden. Dit maakt namelijk nogal uit bij het selecteren van de juiste zoekwoorden, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen lokale, regionale, landelijke of misschien zelfs internationale zoekwoorden. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *