Utrecht onze stad

Maximus en De Fietskoerier introduceren online bedrijfsborrel

Ondernemers worden in deze tijd van crisis gedwongen anders naar hun onderneming te kijken. Maximus Brouwerij en de Fietskoerier slaan de handen ineen.

Maximus Brouwerij uit Utrecht en De Fietskoerier Utrecht introduceren vandaag een nieuw initiatief voor een thuisbezorgde bedrijfs- of netwerkborrel mét online entertainment uit Utrecht. Hiermee kan een verrassingselement aan de vele standaard online conferenties worden toegevoegd. Maximus levert hierbij een borrelpakket met vier biertjes, zoutjes e.d. die door de Fietskoerier bij de deelnemers in Utrecht en omgeving thuis worden gebracht. Via hun landelijke fietskoerier netwerk is dit ook in de rest van het land mogelijk. Daarbij kunnen bedrijven of organisaties bij de online borrel voor een artistieke onderbreking kiezen uit een selectie van Utrechtse singer-songwriters, een sneldichter, sneltekenaars en dergelijke. Indien gewenst kan de hosting via b.v. het Zoom platform worden verzorgd. Maximus en Fietskoerier vonden elkaar in dit initiatief om mensen samen te brengen en de stad iets mooier te maken.

De opzet is inmiddels met succes getest met optredens van een Utrechtse gitarist en een afsluitende poëtische slam. Inmiddels wordt o.a. samengewerkt met vrijplaats voor Utrechtse muziek dB’s, singer-songwriter Roos Blufpand, gitaar & loopstation-artist Stef Blank, poëtische performer Maxine de Jongh, sneltekenaar Radboud Wanders, kunstzinnige probleemoplossers De Oploskoffie, facilitator & teamcoach Kirstin op het Veld (Leren door Ervaren) en het Teambrouwspel team.

Verrassende onderbreking

Ewald Visser, directeur van Maximus: “Het zijn bijzonder tijden. Ons proeflokaal/café in Leidsche Rijn is uiteraard gesloten, maar we willen naast de verkoop van bier uit onze winkel ook creatief zijn met online acties en lokale initiatieven. Zo willen we een nieuwe dimensie toevoegen aan de snel groeiende online bedrijfs- en netwerkborrels en vrijmibo’s die soms nogal standaard zijn. En het is waarschijnlijk ook een leuk idee voor online borrels in de buurt of met vrienden & familie. Wij zorgen dan voor de borrelpakketjes en de fietskoerier brengt deze overal langs. En we kunnen daarbij ook voor een verrassende onderbreking zorgen door er lokale muzikanten, dichters, tekenaars e.d. aan toe te voegen. Zo worden online meetings leuker en verbinden we mensen met een nog hogere impact.”

Tobias Molenaar medeoprichter van De Fietskoerier Utrecht: “We hebben dit idee samen ontwikkeld. Als bedrijf streven we naar verbinding in de stad. Dit kan bijvoorbeeld via deze nieuwe bezorgdienst. Hierdoor wordt een pakketje meer dan een nummertje op een lange lijst van targets. Wij geloven dat fietsen de stad mooier maakt. Helemaal als het met zo’n mooie samenwerking kan. Het gaat ons niet alleen om efficiëntie, maar om het fietsen door onze heerlijke stad met zendingen die meer zijn dan een pakket en die iets waardevols betekenen voor zender en ontvanger.”

Teambuilding met brouwspel

De plannen gaan inmiddels verder met de mogelijkheid om ook online teambuilding te bevorderen, ook al werkt iedereen vanuit huis. Dit wordt aangeboden in de vorm van een Team Brouwspel, gebaseerd op een  brouwerij, waarbij de ingrediënten van bier – water, hop, gist en mout – zijn gekoppeld aan karaktereigenschappen. Het spel bestaat uit kleine opdrachten die de deelnemers moeten doen. Een soort teambuilding, maar dan vanachter je laptop. Kijk hier voor meer info.

Als ondernemer ook je verhaal op De Nuk? Kijk hier.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *