Gesponsorde bijdrage

Madeleine start met dagelijks afhaal- en bezorgmenu (+ de fameuze tonijnpizza)

Afhaalmaaltijden en toch de kwaliteit van je restaurant blijven bieden.  Hoe doe je dat? Dat was de vraag die eigenaar Martijn Broekhuijse en chef-kok Rik de Jonge van Bar Bistro Madeleine zich de afgelopen weken stelden. Want ook zij wilden weer aan de slag.

Afgelopen weekend werd de eerste proeve van bekwaamheid afgeleverd: lamsschenkel en kalfswang. Eigen pannetje meebrengen en weer gevuld mee naar huis. Het was een succes. Martijn: “Het was allereerst ontzettend leuk om onze gasten weer te zien. Want bij ons draait het niet alleen om lekker eten, Madeleine is ook een soort huiskamer. Het idee om een pannetje mee te nemen, sloeg aan. Voor ons speelde mee dat we hierdoor geen plastic verpakkingsmateriaal hoefden te gebruiken.”

En nu gaan jullie door?

“Ja, we hebben deze week geëxperimenteerd in de keuken om te zien welke gerechten zich hier het beste voor lenen. Dat leverde mooie resultaten op. Dus gaan we vanaf vandaag dagelijks maaltijden aanbieden. Niet vanuit een pannetje, hoewel dat ook nog wel een keer zal gebeuren. Je krijgt het eten nu in een schaal van Dille en Kamille. Daar betaal je statiegeld voor, de schaal kan je bij een volgende bestelling weer gebruiken. Dus de prijs die je voor het gerecht betaalt is inclusief statiegeld. Als je wilt, krijg je dat terug. Want ook hier geldt dat we geen overbodig verpakkingsmateriaal gebruiken. Onze klanten kunnen het eten ophalen maar we bezorgen ook in Utrecht, de Bilt en Zeist. Vanaf een bestelling van 35 euro doen we dat gratis. Dit weekend staan kabeljauw, confit de canard en een groentegerecht op het menu. Daar krijg je brood van Bond en Smolders en een klein toetje bij.”

Confit de canard
Kabeljauw
Grooentenschotel

Voor meer informatie kijk hier.

Zo wordt de klassieke tonijnpizza gemaakt.

Redactie

6 reacties

Reageren
  1. Geen plastic bakjes, helemaal goed. En wat er in de schaaltjes zit is top!

  2. Jammer dat jullie dierenleed promoten, en voor tonijn worden ook zoveel andere dieren gedood door bijvangst (denk aan dolfijnen, maar ook vele andere vissen). Geef mij maar plantaardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *