Ambacht

LIVStores: met duurzaamheid de coronacrisis overleven

Marieke van Willigen maakt zich zorgen over haar favoriete winkel.

Journalist Marieke van Willigen blogt over het leven van uit het vrouwelijk perspectief. Ze is fan van LIVStores in de Twijnstraat. Vanwege het concept maar zeker ook vanwege de collectie. Hoe ziet de toekomst van de zaak er in deze onzekere tijd uit. Kan ze er straks nog wel terecht? Marieke sprak voor haar blog Jurken van Maria met eigenaar Marjan Londeman. Die maakt zich geen zorgen.

“Natuurlijk overleef ik,” zegt ze monter.  “Deze coronaperiode is een zegen voor slow-fashionwinkels met een eerlijk concept. Ik heb geen grote leveranciers die ik niet kan betalen. Ik heb vaste klanten, en die komen nog steeds.”  Marjan heeft wel water bij de coronawijn moeten doen. Ze is noodgedwongen een onlineshop begonnen, wat eigenlijk tegen haar principes is. “Kleding moet je passen, moet je voelen.” Maar als tijdelijke coronaoplossing, prima. En ze helpt er de ontwerpers mee, ze hoeft geen leveringen stop te zetten. De collectie kun je nu online bekijken en er is nog steeds persoonlijk contact via de telefoon of anderszins. Want persoonlijk contact is cruciaal, vindt Marjan.

Marjan Londeman: “We produceren in Nederland, dat maakt het eenvoudiger.”

Het probleem van betaling van leveranciers heeft elke modezaak. Marjan Londeman betaalt haar leveranciers wèl. “Maar dat doe ik ook om ze te blijven steunen. Het zijn veelal kleinere, Nederlandse merken die uniek zijn. Die moeten blijven  bestaan, vind ik.“  Ze is ook niet bang dat er geen najaarscollectie zal zijn, wat waarschijnlijk een probleem gaat worden voor de grote winkelketens, omdat  de productie bij veel ketens is stop gezet.  “We hebben daar in onze winkel op geanticipeerd, eerder al, ik heb het er met de ontwerpers over gehad. We zijn voorbereid op de rest van het jaar. We produceren in Nederland, dat maakt het eenvoudiger.“

Londeman verwacht dat duurzaamheid een steeds belangrijke rol gaat spelen.

“Na de corona zal het niet meer worden zoals het was. We hebben inmiddels door dat het niet ‘meer meer meer’ moet, maar dat het gaat om duurzaamheid, het woord zegt het al. Om ambacht.”

Lees hier het hele interview met Marjan Lodeman. Kijk hier voor meer blogs van Marieke van Willigen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *