Krachtige vrouw

Lily Monori van Dijken wint Vrouw in de Media Award 2022

  • Door Redactie
  • |
  • 22 januari 2023
  • |
  • 8 reacties

Schrijver en spreker Lily Monori van Dijken uit Utrecht ontvangt de Vrouw in de Media Award 2022 voor Utrecht. Monori van Dijken vraagt met haar columns (onder meer voor De Nuk) boek en via interviews aandacht voor pleegzorg. Volgens de jury weet zij de media te vinden met een positief verhaal over inclusiviteit.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen.

Over de winnares
Lily Monori van Dijken was een van de tien genomineerde vrouwelijke experts. “Daar is uiteindelijk een mooie top drie voor de provincie Utrecht uit gekomen”, aldus de jury. Lily kreeg de meeste stemmen samen met schrijver Marion Bloem en bestuurder Fawzia Nasrullah. De jury koos voor Lily Monori van Dijken, omdat zij de media weet te vinden met een positief verhaal over inclusiviteit. Met haar columns, boek en via interviews brengt zij haar ervaringen als pleegkind naar buiten.

“Krachtige vrouw” wordt door de stemmers meerdere keren genoemd als motivatie om voor Lily te stemmen. “Door de aandacht die Lily vraagt voelen pleegkinderen zich gezien en komt er meer begrip van de omgeving voor pleegouders en pleegkinderen.” aldus de stemmers. En zij roemen ook haar durf om sterk en kwetsbaar te zijn.  De vorige Vrouw in de Media Award Utrecht (2021) won ondernemer/cultureel verbinder Natalja Macnack.

Regionale Vrouw in de Media winnaar gaat door naar landelijk, stembus geopend
De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. Op voordracht van journalisten en het publiek selecteerde een jury eerst de genomineerden en maakte vervolgens een keuze uit de top drie met de meeste stemmen. Bij de keuze werd door de jury gekeken naar deskundige vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2022. De jury voor Utrecht bestaat uit juryvoorzitter Mirjam de Witte, presentator RTV Utrecht, Sonne Copijn, voormalig winnares Vrouw in de Media Award Utrecht en Machteld Kooij, presentatietrainer Het Geheime Wapen van Hilversum.

Er kon tot en met zaterdag 14 januari worden gestemd.  In totaal brachten 35.000 mensen op www.vrouwindemedia.nl hun stem uit. De provinciale winnares dingt nu mee voor de Vrouw in de Media Award 2022 landelijk. Tot en met 31 januari is de stembus hiervoor geopend. Op 6 februari ’s avonds wordt de winnaar samen met de You Go Girl Award 2022 bekend gemaakt.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *