Naar de bioscoop in coronatijd

LHC en Springhaver gaan weer open: “We willen er weer zijn voor onze gasten”

De nieuwe zaalindeling van LHC

Als het mag van de regering gaat per 1 juni ook het Louis Harlooper Complex en Springhaver weer open. “Geld gaan we niet verdienen maar we willen er weer zijn voor onze gasten.”

Jos Stelling, eigenaar van beide theaters/horecaondernemingen, heeft zich de afgelopen dagen suf gepiekerd over de door de overheid opgelegde regels. En dat doe hij eigenlijk nog steeds. “Er wordt van het personeel enorm veel extra handelingen verwacht. We moeten de gasten ondervragen, alles moet permanent schoongemaakt worden, mondkapjes op, kassamedewerkers achter plexiglas. Gasten moeten op afstand van elkaar blijven, dus kunnen slechts gespreid naar binnen. Als de voorstelling afgelopen is, gaan ze via de nooduitgang naar buiten. We gaan dat allemaal oplossen maar voor we pasklare antwoorden hebben, zullen we nog flink moeten puzzelen. Wat betreft de bioscopen ga ik uit van een bezetting van zo’n dertig man per zaal. Dat is inclusief de beperkte mogelijkheden van de horeca te weinig voor een gezonde exploitatie. Maar dat is dan maar zo. We zijn een gezond bedrijf dat wel een stootje kan hebben. Ik heb de laatste tijd zoveel reacties gehad van mensen die ons missen, er zijn zelfs al veel reserveringen voor maaltijden binnen. Dan wil je zo snel mogelijk open.”

En dan is er weer genoeg aanbod voor een mooi affiche?

“Absoluut. De distributeurs benaderen ons dagelijks met veel mooie nieuwe producties. Maar we gaan ook door met films die het voordat we dicht gingen heel goed deden. Zoals Beentjes van Herman Finkers. Die maakt bij ons een doorstart.”

Redactie

3 reacties

Reageren
  1. Fijn Jos. Ik mis het LHC en Springhaver.
    (Kan ik meteen voor twintig man reserveren voor donderdagavond 4 juni in het LHC? De film maakt niet uit; zó graag wil mijn filmcluppie eDo – eerste Donderdag vd maand) weer in jullie bioscoopzaal zitten…

  2. potverdorie Jim. Je moet volgende week even bellen. We moeten de zaal, de film en de aanvangstijd weten (nog niet bekend). Het is niet de bedoeling dat de leden van de filmclub naar elkaar in de zaal gaat zitten roepen (filmuitleggen enzo). Spannend allemaal.

  3. Zeker spannend. En maak je geen zorgen, we weten ons te gedragen (doen we al een jaartje in jouw zalen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *