Dierenleed

“Leukste kat van de Twijnstraat” krijgt gebiedsverbod

De klanten zullen hem missen.

Altijd leuk als een bericht goed bekeken wordt, maar daar denkt de kat van Persepolis anders over.

Afgelopen zondag plaatsten we op De Nuk een grappige foto van een kat die zich in deze zaak in de Twijnstraat keurig aan de anderhalve meter regel hield. Het leverde veel leuke reacties op. Maar ook een minder leuke. Want maandag stond een ambtenaar van de gemeente op de stoep van Persepolis met een onverbiddelijke mededeling: kat moet weg. Aan het jarenlange verblijf van “de leukste kat van de Twijnstraat” (een lezer) kwam een einde. Michael Kooren, die de foto maakte, is er een beetje beduusd van. “Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Maar ik begrijp het ook niet zo goed. Katten zijn schone beesten en een plaag voor de muizen in de binnenstad. Lijkt me een betere oplossing dan gif in de winkel strooien. Daarnaast, hoeveel café’s in Utrecht hebben geen kat?”

De kat verhuist van de winkel naar het woonhuis van de eigenaar van Persepolis. De klanten zullen hem missen.

Redactie

32 reacties

Reageren
 1. Ach, er is weer een ambtenaar die trots thuis kan komen. Wat heb jij gedaan vandaag? Een kat weggestuurd!

 2. Ik zal nu niet meteen gaan roepen om een parlementaire enquête maar zielig is dit wel. Wat kan een kat kwaad in een groentewinkel? Hebben ze nou werkelijk niets beters te doen in het stadskantoor?

 3. Onbegrijpelijk. De binnenstad zit vol met katten in cafés en restaurants. Zijn zelfs fotoboekjes van. Kat in de Stad.

 4. Goh. We mogen ook nergens meer om lachen hè? Ik keek altijd of ik de kat zag als ik langs liep. Zo leuk die muizenjager! Maar nee. Jarenlang tolereren en opeens verschijnt er nu een overijverig ambtenaartje dat likkebaardend een verbod uitschrijft. Zijn dag is weer goed. Wat zal zijn moeder trots op hem zijn. Lang leve de bureaucratie! Steek die veer maar ergens waar de zon niet schijnt!

 5. Leuke foto..

  Maar Wat een SUKKEL die ambtenaar.
  Zeker nix beters te doen he.
  Ben je nu blij🤬

 6. Manmanman wat n zielig figuur. Zou die inderdaad trots thuiskomen van zo ik heb n kat gebiedsverbod gegeven en dat zn vrouw roept oooh schat je bent geweldig

 7. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of de kat in kwestie de nodige zorg krijgt, zoals: elk kwartaal een ampul tegen vlooien, de vereiste jaarlijkse vaccinaties…
  Zo ja: dan kan een kat het beste horeca-dier tegen muizen ofwel ratten zijn!
  (zaken waar vlees/vis wordt verhandeld uitgezonderd ^^^)
  Verder is een kat zonder meer een rein dier van nature (bijv. ook volgens de Islam).
  Aja regeltjes, regeltjes, zucht…

 8. Die vent is besnuffelt en verdien inderdaad een kindje , maar dan om zijn nek als het maar strak genoeg zit,

 9. Mijn lieve overburen zijn hun kat kwijt
  Belachelijke bureaucratie. Zorg voor elkaar, en vooral niet dit soort belachelijke acties uitvoeren. Ik zeg petitie voor de lieve kat om terug te brengen.

 10. Liever 1000 katten in de stad, dan een vieze gemeente rat.
  Het straatbeeld van de twijnstraat hoort te blijven maar weer een zo’n droeftoeter die zijn werk weer niet volstaat… Ik schaam me dood voor de gemeente Utrecht!!!

 11. Neeeeee echt! Wat een zielig gedoe! Ik zou de kat gewoon terugplaatsen en zeggen dat ie zelf naar z’n vaste plekje is terug gegaan. Of gaat die sneue ambtenaar dit wekelijks controleren?

 12. Kat gewoon naar buiten laten,laat ze zelf maar uitzoeken hoe ze die kat wegkrijgen,gewoon lekker laten lopen……

 13. Dan krijg je dus weer muizen in de winkel. Alsof dat zo hygiënisch is. Typisch een ambtenaar.

 14. Beste leuke Nuk, hoe kan het dat jullie eigen journalist, fotograaf of redactie dit niet wist: zij zijn feitelijk de aanleiding dat die kat nu weg moet. Als ze zich een ook maar beetje verdiept hadden in het onderwerp ‘kat in de winkel’ dan wisten ze dat dit al sinds een paar jaar verboden is. Stomme regel inderdaad, maar een bekende. Eerder was er een andere superlieve kat bij Persepolis maar toen kwam die regel dat er geen katten meer in winkels en kroegen mochten en is destijds ook de toenmalige kat met iemand mee naar huis gegaan. Het spijt me, ik vind het helaas gewoon dom dat het nergens bij jullie opgemerkt is. Die ambtenaar kan er niks aan doen dat ‘ie een stomme domme wet moet doorvoeren.

 15. @gemeente Utrecht: Zeg sorry tegen de baas van de kat en breng wat lekkers voor de kat! Probleem opgelost

 16. @Talma. Mogen er geen katten in kroegen? Dan heeft deze ambtenaar nog veel werk te verrichten. Daarnaast, deze ambtenaar hoeft geen stomme wet uit te voeren. Hij had, zoals iedereen, moeten lachen om die foto. En verder moeten overgaan tot de orde van de dag. Dat had niemand hem kwalijk genomen.

 17. Het gaat wel ver om De Nuk hier de schuld van te geven. Ik vond het een geweldig leuke foto. Dat een ambtenaar om werk verlegen zat, is het echte probleem. Maar iedereen is gewaarschuwd: geen foto’s van katten in café’s en winkels meer maken. Het stadskantoor kijkt mee.

 18. Ik raad iedereen hierboven aan om even te gaan praten met de mensen van Persepolis dan weet je namelijk hoe het echt allemaal gegaan is. Het is te makkelijk om je mening hier even neer te gooien: hoe weet je of het geschreven stuk van Nuk helemaal klopt? Het is gewoon stom als je als journalist of fotograaf geen toestemming vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *