Opmerkelijke horecatransfers

Leon Mazairac wordt nieuwe chef-kok bij Karel V, Vito Reekers naar Polman’s Huis

Foto: Angeliek de Jonge.

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Karel V. Hij volgt Vito Reekers op die chef-kok wordt in het vernieuwde Polman’s Huis. Karel V wordt elk jaar genoemd als kanshebber voor een Michelinster, Mazairac als de kok die dat kan realiseren.

‘Leo Hollman, directeur: “wegens het vertrek van Chef-kok Vito Reekers per 1 september jl. stond Grand Hotel Karel V voor de uitdaging om deze op korte termijn te vervangen. Uitgangspunt was dat er op geen enkele manier zou worden ingeboet aan de ambities van Grand Hotel Karel V gezien haar culinaire positie in de stad, waar wij heel trots op zijn. Bij deze uitdaging stond buiten kijf dat er een Chef de Cuisine aangetrokken zou worden die de culinaire ambitie van Restaurant Karel 5 niet alleen kan bestendigen maar ook verder zal brengen binnen een relatie voor lange termijn.”

“Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie, Karel V een écht Utrechts culinair bolwerk”

Leo Hollman: “We zijn er dan ook bijzonder trots op om Leon Mazairac te mogen verwelkomen als culinair boegbeeld van Grand Hotel Karel V, als Chef-kok van Restaurant Karel 5. Leon behoeft natuurlijk weinig tot geen introductie in het Utrechtse als oud Chef-kok en mede-eigenaar van Restaurant Podium. Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie, Karel V een écht Utrechts culinair bolwerk midden in het centrum van de oude binnenstad die Leon zo goed kent en waar zijn hart ligt. ‘Leon Mazairac’: Wat een bijzonder mooi moment om de cirkel eindelijk rond te maken. Na 10 jaar dagelijks restaurant Podium op hoog niveau te draaien heb ik er daarna bewust voor gekozen een aantal succesvolle concepten te ondersteunen in binnen- en buitenland. Nu keer ik terug naar ‘mijn stad’, ik ben nu eenmaal een ‘Utregs jochie’. Natuurlijk grijp ik deze kans met beide handen aan. Utrecht zit in mijn hart, ik ben hier geboren en getogen en Karel V is hét Grand Hotel van de stad.

Jarenlang liep ik hier langs en vaak dacht ik: hier wil ik ooit een keer de scepter zwaaien

“Jarenlang liep ik hier langs en vaak dacht ik: hier wil ik ooit een keer de scepter zwaaien. Nu is het tijd om mijzelf weer te bewijzen. Op mijn eigen manier met enthousiaste en energieke mensen om mij heen. Ik sta gezond gespannen aan de startlijn om per 1 oktober te gaan stralen van geluk en wacht graag iedereen op in Restaurant Karel 5 waar ambitie, grandeur en vooral plezier samengaan. De keuken is zoals je van mij gewend bent: begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten die ik al jaren persoonlijk ken. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Ik vind het mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.”

 

Redactie

7 reacties

Reageren
  1. Al weer terug uit Florida ? Jammer dat het daar niet gelukt is. Ws vanwege de Corona shit .. welkom terug Leon

  2. Gefeliciteerd Leon.Ik kom graag een keer genieten.Groetjes van juf Ellen.( Je oude juf van Pieterskerk hof)

  3. Genoeg te doen bij Karel V. het jaarlijks terugkerende idee dat er mogelijk weer een Michelinster zou worden behaald, was op weinig gebaseerd. Je kan er goed eten maar zeker niet bijzonder.

  4. Niet alleen de keuken maar de hele entourage moet vernieuwd worden. Het is een mooi hotel maar niet van deze tijd. Een beetje rock & roll zou geen kwaad kunnen.

  5. Spannend. Ik heb hier hele grote verwachtingen van. Leon blijft och een van de beste koks van de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *