Kunst en Cultuur

Kunstmanifestatie en muziek op De Maliebaan

Jackie Sleper is een van de exposerende kunstenaars

Dit weekend vindt er weer een editie van de Utrechtse Kunstmanifestatie plaats op het zuidelijke deel van de Maliebaan.

Naast het bezichtigen en kopen van allerlei vormen van kunst kunt u de Utrechtse kunstenaars zelf ook ontmoeten en de verhalen bij hun werk leren kennen. Tevens is er op het terrein de mogelijkheid om een drankje te drinken bij de bar en is er een divers programma aan side-entertainment.

  • Zaterdag 14 september van 13.00 tot 20.00 uur
  • Zondag 15 september van 12.00 tot 18.00 uur

De negentien kunstenaars zijn geselecteerd door schilder en tekenaar Jeroen Hermkens en Jaap Röell van KuuB, Ruimte voor Kunst en Cultuur. De Utrechtse kunstenaars zijn: Ad Jenner, Cisca Poldervaart, Daan de Jong, Dick Aerts, Hans Dillesse, Jackie Sleper, Jacolien de Jong, Jop Vissers Vorstenbosch, Loes Schellekens, Luuk Huiskes, Margreet Baas, Nico Heijlijgers, Nico Rypkema, Niels de Hoog, Peter Engelen, Pincky Messchaert, Rens van Bergen, Thomasz Vetulani en Toes Dalmulder.

Maar er is nog  meer te beleven op de Kunstmanifestatie dit jaar zoals een opvoering van een opera op de Maliebaan; Face te Music, een optreden van Trio Van Piekeren, rondleidingen en een Kunst met Kids.

Op zondag 15 september wordt in samenwerking met TivoliVredenburg en HKU Utrechts Conservatorium Face the Music opgevoerd. In Face the Music zijn solo’s, duetten en swingende close-harmony ensembles aaneengeregen tot een opera-pastiche met als rode draad het Amerika van de jaren vijftig. De opera is gratis toegankelijk en wordt tweemaal opgevoerd op zondag 15 september: om 13:00 en om 14:30 uur.

Ook aan de kleintjes is gedacht op de Kunstmanifestatie. Onder begeleiding van de Utrechtse kunstenares Eline Janssens is er op zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur een programma voor kinderen waarbij zij kunnen meedoen aan diverse vormen van beeldende kunst zoals schilderen, tekenen en kleien. Meedoen is gratis en vooraf aanmelden niet nodig.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *