Verhalen die het verdienen om verteld te worden

Komende zaterdag: zes unieke Utrechtse verhalen in ZIMIHC

Heleen praat onder meer over haar moeder


Om de maand kun je bij ZIMIHC theater Wittevrouwen terecht om naar verhalen te luisteren. Komende zaterdag 19 november staat in het teken van Utrecht. Met verhalen van onder meer journalist Cees Grimbergen, biograaf Tim de Hullu en zangeres Heleen Schuttevaêr. 

Bij elke editie van ZIMIHC Vertelt! speelt er een nieuw thema. Alle soorten verhalen zijn welkom, maar deze zaterdag zul je vooral veel waargebeurde verhalen horen. Zoals het verhaal van journalist Cees Grimbergen. Zijn vertelling gaat van een ontmoeting met de zoons van Qatarese oliesjeiks in de trein tussen Amman en Damascus naar Kanaleneiland. Hoe leerde hij de connecctie Utrecht-Qatar kennen? En waar kwamen zijn slapeloze nachten toch vandaan?

Waar kwamen de slapeloze nachten van Cees Grimbergen toch vandaan?

Zangeres Heleen Schuttevaêr zal vertellen over haar woonhuis in de Utrechtse binnenstad en hoe haar moeder in de jaren zestig op het idee kwam om aan haar vader voor te stellen dat huis (met uitzicht op de Dom) te kopen. Zij koppelt het aan één van de korte verhalen uit haar zojuist verschenen boek Ik zit hier fantastisch/Eenakters aan de bedrand van mijn hoogbejaarde moeder. De andere vier verhalen komen van Tim de Hullu, Wim van de Ende, Bart Ummels en Laura Mol. Tussen de verhalen door speelt Joram Feitsma filmische pianomuziek die bij de thematiek van het vertelde past. 

Initiatiefnemers van de storytellingavonden ZIMIHC Vertelt! zijn Esther van Ommen en Tim de Hullu. Van Ommen is zelf verhalenverteller en heeft twintig jaar ervaring in improvisatietheater. De Hullu is biograaf en vertelt Utrechtse levensverhalen op podia. “Verhalen doen iets met mensen. Ze verrassen, zijn herkenbaar of roepen emoties op”, zegt Van Ommen. “Bovendien heeft iedereen een verhaal”, vult De Hullu aan. “Verhalen die het verdienen om verteld te worden”. 
Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop via: https://www.zimihc.nl/agenda/zimihc-vertelt-7/

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *