Op de koffie

Koffie drinken met Ellen Bijsterbosch (D66). “Zo bijzonder is dat toch niet?”

 • Door Redactie
 • |
 • 23 juli 2019
 • |
 • 2 reacties

Lieve mensen. Ik heb deze oproep al een paar keer eerder gedaan, maar ik herhaal ‘m: heb je zin om mij en/of D66 eens goed de waarheid te vertellen, dan drink ik graag eens koffie met je. Ik betaal de koffie, wees welkom!

 

Een raadslid dat je uitnodigt om eens koffie te drinken. Wij vinden deze oproep op twitter bijzonder  maar Ellen Bijsterbosch (sinds een jaar raadslid voor D66) eigenlijk helemaal niet.

“Ach bijzonder? Ik geloof niet dat er meer raadsleden zijn die op deze manier het gesprek aangaan met Utrechters. Uiteraard zijn er meer manieren maar ik heb dit al eerder  gedaan en dat is me goed bevallen. Het geeft mensen de kansen om hun verhaal te vertellen. Ik leer wat ik niet goed doe en krijg onderwerpen te horen die bij mij nog niet op de radar staan. Het is niet zo dat ik bij problemen altijd een pasklare oplossing heb, maar ik kan vaak wel aangeven waar mensen terecht kunnen. Ik heb binnenkort een gesprek met iemand die wil praten over de positie van gescheiden vaders. Daar kunnen wij als gemeenteraadsleden niet direct wat voor betekenen maar ik kan wel doorverwijzen naar een kamerlid van D66.”

Merk je in die gesprekken iets van een kloof tussen de burgers en de politiek?

“Ik begrijp je vraag, maar vind burgers een wat raar woord. Ik ben toch ook gewoon een burger? Wat me opvalt is dat het kennelijk niet als vanzelfsprekend wordt beschouwd dat je een raadslid kan benaderen. We wonen gewoon  om de hoek en je kan ons bellen. Met deze gesprekken wil ik benadrukken dat de deur openstaat. Ik doe dat op deze manier en dat valt op. Andere raadsleden hebben misschien niet zo’n zin om zo’n oproep via social media te doen. Die doen dat weer anders.”

Er waren veel reacties op twitter. Allemaal positief?

“Niet allemaal. Er waren ook hatelijke reacties. Zoals, “die gaan we eens lekker nemen.” Die kan je verwachten. Ik haal mijn schouders er over op. Mijn vrienden verbazen zich nog steeds over dit soort reacties. Ach, zo gaat dat nu eenmaal. Uiteindelijk heb ik voor de komende tijd een aantal gesprekken in de agenda staan met mensen die me wat te vertellen hebben. Daar gaat het om.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Dorien schreef:

  Wat een leuk en origineel idee! Je kan altijd op de achtergrond blijven mopperen over van alles en nog wat. Maar je kan nu ook bij een kopje koffie met raadslid van gedachten wisselen.

 • Evert-Jan schreef:

  Wat een geweldig idee. Breek open het semi glazen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *